Мицов за зверското убийство в Антон: Един човек там се разпорежда, а Ценко Чоков…

Музикантът Венци Мицов коментира действията на полицията срещу престъпността в малките населени места, след като 28-годишен пастир от Копривщица бе убит зверски в село Антон.  

„Проблемът е много сериозен. Често забравяме, че София не е България. Хората в малките население места имат огромни проблеми.

Един определен човек там се разпорежда и си прави каквото си иска. Той е аргоантен, над закона и т.н. Хората са наплашени и смачкани, понеже няма какво да направят“, заяви той в ефира на NOVA.

И добави, че именно тогава се получава такава ситуация с жертви.

„При такива случаи има няколко дни с масирано полицейски присъствие и след това всичко отшумява. Колко такива хора ставаха кметове, разхождаха се със скъпи коли, визирам и Ценко Чоков, и други“, уточни Мицов. 

„Моделът съществува, не си е отишъл. Не съм експерт относно това как трябва да се организира полицията. Но не е ясно има ли полицията достатъчно от всичко, което им е необходимо, заплатено ли им е добре и т.н. Знам, че има села и градчета, в които има по един полицай. Той какво да направи?!“, каза още музикантът.

„Това е огромен проблем на фона на обезлюдяването ни. Говори се, че след 10 г. ще сме с още 1 милион по-малко. Дано това не е истина“, каза Мицов.

„На фона на всичко това този проблем с престъпността лежи и трябва да бъде решен, но аз нямам компетенции да кажа как“, добави той.