Секс скандал с учителка и ученици разбуни Суворово!

Нелеп гаф замени онлайн час с аудио секс сеанс, научи . Неприятната ситуация се е случила в Суворово, а в центъра на скандала е дългогодишна учителка, чиито имена медията ни ще спести.
 
Учителката от местното средно училище „Никола Й. Вапцаров“ влязла в платформата за провеждане на онлайн уроци в понеделник сутринта и обявила на десетокласниците, че часът няма да се състои.

След това обаче пропуснала да изключи звука на микрофона си и учениците станали неволни свидетели на нейни интимни преживявания.

Учениците останали на линия и някои от тях записали охканията и пъшканията, които се чували. 12-минутният аудиозапис започнал да се препраща измежду школниците и така достигнал до някои родители.

Със записа разполага и нашата медия, но няма да го публикува поради етични съображения и нецензурното му съдържание. Следва да се отбележи, че нецензурните думи в записа са изречени от партньора на злощастната учителка.

Възмутените родители са подали жалба до Регионалното управление по образование във Варна (РУО), потърсили и директора на училището, както и кмета на Суворово, а също така алармирали в Министерството на образованието.

Институциите са започнали проверка по нелепия случай, потвърди за медията ни началникът на РУО – Варна д-р Ирена Радева. Освен действията на учителката се проверява и дейността на училищното ръководство, в частност на директора Димитър Кирилов за това какъв контрол е осъществявал над провеждането на учебните занятия.

До достигна информация, че въпросната учителка е била в болнични в понеделник. Включването й в платформата било колкото да освободи от час своите ученици.

По няколко линии до медията ни достигна информация, че случаят спекулативно се използва за атака спрямо директора на училището. Според нашите източници в Суворово има боричкания и надцаквания за директорския пост.

Пред наш репортер Кирилов потвърди за нелепия случай в училището, но отказа коментар  с извинението, че тече проверка.

„Единственото, което мога да кажа, е, че съдействам проверката на компетентните органи да протече възможно най-задълбочено и отговарям на всички поставени ми въпроси“, заяви той. Кирилов също така не отрече слуховете, че гафът се използва за персонална атака срещу него, но отказа да даде подробности.

Кметът на Суворово Данаил Йорданов също коментира случая:

„Научих от родител, който ми се обади. След това ми се обадиха още много хора. Мога да кажа, че случилото се е възмутително и е тъмно петно за училището. Направих това, което зависи от моите правомощия, и разпоредих, ако някой от учениците има нужда от психолог, да му бъде организирана среща със специалист“.
 
Орлин ФИЛИПОВСКИ,