Ето ги страшилищата от Антон, пребили до смърт пастира си! В колата на единия открили… СНИМКИ

Братята Дончо и Красимир Петров остават в ареста, реши Софийският окръжен съд. Искането за налагане на мярката „задържане под стража“ бе внесено в съда от прокуратурата. 

Магистратите решиха, че за момента има достатъчно доказателства, че двамата са извършили убийството на пастира Иван Доганов от село Антон по особено мъчителен за жертвата начин.

Представителят на окръжната прокуратура Димитър Франтишек Петров заяви в съдебната зала, че в колата и по дрехите на Дончо Петров е била установена човешка кръв.

А мотивът за убийството бил кражба на животни – коне и крави на стойност около 50 000 лева от двамата братя.

Защитниците на обвиняемите заявиха, че „обвинението е бланкетно“, няма доказателства срещу братята, няма местопрестъпление- конкретно място на извършване на убийството, братята нямат белези и наранявания, че са употребили насилие и поискаха да бъдат освободени, информира Нова телевизия. 

В последната си дума Дончо Петров заяви пред съда, че няма кой да гледа животните му, ако остане в ареста. А Красимир обясни, че има болни родители и трябва да се грижи за тях.

Както съобщи, след бруталното убийство на пастира Иван МВР започна специализирана операция в село Антон след убийството на пастир там. Осем са сигналите срещу 40-годишния арендатор от селото, който беше задържан по подозрение за убийството, съобщи вчера главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров.

Във вторник прокуратурата съобщи, че ще се проверява бизнеса на двамата братя, които са сред най-големите арендатори в района, както и по какъв начин са получили евросубсидии.

Междувременно днес стана ясно, че колегата на Иван, който изчезна след престъплението, е отишъл в полицията. Пред БНТ Мирослав Райков, който работи от две години за земеделците Петрови, сподели, че намереният му колега Атанас е пренощувал при него в животновъдно стопанство в покрайнините на селото.

„Само снощи дойде и сутринта дойдоха да го вземат. Обясни ми само, че ръката му е посиняла и е подут. Полицията дойде към 8 часа. Имаше ожулено по главата и ръката. Пренощува тук само за една вечер. Не сме говорили за убийството в Антон“, заяви Райков.

Както съобщи, мистериозно изчезналият пастир, приятел на убития от крупен арендатор и неговият брат, Иван, се яви сам при полицаите. И обяснил, че е скрил се от страх, защото бил пребит от задържаните.

Мъжът е със следи от побой и му е оказана медицинска помощ. По непотвърдена информация, докато се е укривал, хора от селото са му носили храна и вода. В показанията си е признал, че е бил бит от двамата братя. Най-вероятно това е и причината да се укрива. 

Снимки: Булфото

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ