Близки на един от починалите на стълбите пред болницата в Пловдив: Страхуваше се, че докторите ще го уморят. И го умориха

Двама мъже починаха в рамките на няколко часа в новосформираното отделение за COVID-19 в Клиниката по алергология на УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив. Един от тях е Любчо Лалев. За смъртта му те разбрали случайно.

Скандалното видео показва как преди това двамата мъже чакат за настаняване пред сградата, единият – на кислородно дишане, а другият – легнал на стълбите.

Те са преносочени от Инфекциозната клиника, където са лекувани предишните дни. Двамата пациенти чакат повече от 40 минути преди да се свържат с медицинско лице.

„Като куче, точно като куче. Аз като го видях този клип ми се разтрепераха краката“, каза пред Нова телевизия синът на починалия.

„Те ми отвориха очите, аз си мислих, че баща ми е починал от ковид“, сподели още мъжът.

„Останах потсересена. Гледах и не вярвам какво виждам. На пътя, на стълбите, с торби около него, като някакъв клошар. Как е нямало човешко отношение?“, попита снахата на починалия Любчо.

„Не може един човек с температура да мръзне на пътя 40 минути, да слезе медицински работник и да му каже: Айде, качвай се“, възмути се тя.

Като причина за смъртта са посочени сърдечен арест и бъбречна криза. „Той никога не е имал проблеми с бъбреците, никога не се е лекувал от бъбреци“, каза още синът на починалия мъж. Той каза, че баща му е нямал никакви придружаващи заболявания, а кръвното, когато го приемали в болницата, било 121/80.

„Страхуваше се от докторите. Те, вика, ще ме уморят. И го умориха“, завърши разказа си опечаленият син.

свързани новини