Борисов към управляващите: Абе, ей, къде се намирате!?

кадър Нова тв

Абе, ей, къде се намирате!? Така Бойко Борисов запита управляващите и в частност МВР. Той отправи нова серия критики срещу управляващите. Той се срещна с партийния актив в Кирково. Лидерът на ГЕРБ се заинтересува от съдбата на активистите на партията, които бяха задържани от полицията за притежание на агитационни материали в навечерието на последните парламентарни избори.

Борисов сравни действията на МВР със събитията от 1944 г. Той обвини управляващите и вътрешния министър, че репресират членовете на партията. „Сутринта полицаите дошли да питат Цвета Караянчева дали ще правим демонстрация, дали ще нападаме полицейското управление. Абе, ей, къде се намирате”, каза той, цитиран от Нова тв.

 

 

Обвинение имаше и около магистрала „Хемус”. Борисов обвини управляващите, че са лъгали за „ин хаус” процедурите. „Ин хаус” процедурата е европейска. И сега техните министри работят и разплащат по абсолютно същия начин. И то десетки милиони”, заяви още Борисов.

„Ако е прав техният вътрешен министър, техният премиер и финансов министър, че това е грабежът на века, значи от два месеца грабежът продължава с други изпълнители. Нито едното е вярно, нито другото”, категоричен е лидерът на ГЕРБ.

Коментар от него дойде и по Плана за възстановяване. „На 15 октомври е изпратен. След това ЕК им върна 43 страници с 207 забележки. Ако е така, както казват Петков и Василев, те са върнали поправки на забележки. Само че ако са върнали поправки на забележките, трябва да ги качат на интернет страниците и обществото да ги разгледа. Защото две от тези забележки касаят Маришкия басейн и контрола на главния прокурор”, каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ обясни, че са чакали парламентарната комисия, за да участват активно в промяната на съдебната система. „И в частност – главният прокурор да бъде разследван. Това го имаме и като проект, и като подкрепа. Само че те не искат това да се случи. Христо Иванов и неговата компания ги интересува само постът”, добави той.