Момченцето на починалата Меги разбра истината: Мама вече е звездичка

Кадър Фейсбук, Булнюз

Интернет следи какво се случва след трагедията във Враца, която разтърси България.

Момченцето на 43-годишната Миглена, която почина, докато чакаше помощ в Спешното отделение на врачанската болница, остава с баба си и леля си.

След консултации с най-близките му роднини, отдел „Закрила на детето“ – Враца, ще предприеме мярка на закрила на детето, а именно „настаняване в семейство на близки и роднини“, пише Блиц.

Така детето ще продължи да се отглежда на същия адрес, в обкръжението на най-близките си роднини.

Грижите за него ще поемат бабата и дядото по майчина линия с помощта на лелята, съобщиха от агенцията.

Социалните вече предприели и други действия според правомощията си за оказване на психологическа и материална подкрепа на детето, чиято майка почина на 30 януари.

Сестрата на починалата жена обясни, че момченцето вече знае, че мама няма да се върне, защото е ставала звездичка в небето, че то остава да живее в същия дом заедно с тях, ще го гледа със своите деца – неговите братовчеди, ще продължи да ходи в същата детска градина. Увери и че ще се работи с психолог.

Мъжът на починалата Маги живее с нея на семейни начала, но детето е от предишен брак. Таткото е починал от рак, още преди синът им да навърши 2 г.

Момченцето вече получава наследствена пенсия за другия си починал родител. Семейството е консултирано за възможността да бъде подпомогнато с помощи съгласно закона, както и по отношение на реда за учредяване на настойнически съвет, обясняват още социалните.