Изчегъртаният шеф на „Булгаргаз“: 1 млрд. лева ще отидат в джобовете на посредници, зная имена, но…

Николай Павлов, бившият директор на „Булгаргаз“, не е викан до този момент за разпит по разследването за пазарното поведение на държавната компания „Булгаргаз“.

В последните два дни на два пъти премиерът Кирил Петков, а вчера и вътрешният министър Бойко Рашков коментираха темата със заявката, че в съвсем близко време ще има и обвинения. Павлов в момента е под карантина стана ясно от думите му.

„Съсипва се една фантастична компания, тя е крепител на българската индустрия.

“ В интервю за Нова телевизия Николай Павлов разкритикува своето отстраняване, в което съзира огромно преразпределение и налагане на интереси на големи частни играчи. 

По думите му 1 млрд. лв. ще отидат най-вероятно в частни джобове на посредници. „Следете какво ще се случи следващите месеци… Големите търговци ще се облагодетелстват – не мога да назова компании, но те имат огромни интереси“, призова Павлов.

Той предупреди, че тази година предстои да изтече временното споразумение с азерите, а газовата връзка с Гърция няма да бъде изградена и тази година. Изтича и договора с „Газпром“, посочи Николай Павлов.

„Очевидно става въпрос за сериозни интереси“, каза Павлов, но отказа да назове имена на фирми и компании, които ще се облагодетелстват.