Голям резил в „Стани богат“! 24-г. Йоана потресе всички с участието си ВИДЕО

Участничка в „Стани богат“ шокира зрителите на популярното предаване в петък вечерта. 24-годишната Йоана казва за себе си, че е млада, красива, твърди, че е дипломиран геолог от СУ „Св.Климент Охридски“, но както се оказа и липсват базови познатия.

По думите пък на водещия Йоана Мангезова работи в онлайн магазин, интересува се от всякаква музика, гледа всякакви предавания, а в предаването я довела случайността.

Тя отпадна още преди първата сигурна сума – на въпрос за 500 лева, който беше елементарен.  „Кой израз се използва за описание на необлагородени инфраструктурно места или такива с малка растителност?“.

Възможните отговори бяха: А – Сатурнов натюрморт, B – Уранова инсталация, C – Лунен пейзаж и D – Плутонов портрет.

„Разбра ли въпроса?“, попита Михаил Билалов. „Горе-долу, да“, призна Йоана и започна да разсъждава. Още в началото стана ясно, че тя не знае кой е верният отговор. Убедена бе, че е уранова инсталация, а може би и плутонов портрет.

Йоана била чувала тези словосъчетания, но не била сигурна, заради което реши да използва първия си жокер на престъпно ранен етап в предаването. С 50/50 тя се надяваше, че ще прескочи това стъпало, но не успя, след като компютърът й остави сатурнов натюрморт (от натюрморт, изразяване на мъртва природа в изкуството) и лунен пейзаж. Йоана не прие подсказката на водещия и настояваше на своето – сатурнов натюрморт.

„Ако държиш, няма никакъв проблем?“, каза й водещият.

„След твоето идване в нашата игра ще настане абсолютен сатурнов натюрморт, съжалявам, грешен отговор.

Случайно се опита да дойдеш, случайно поигра, няма драма! Просто ти си геолог и мислих, че го знаеш“, каза Билалов след провала на момичето.

„Седя и се чудя, ако съм продуцент и стане тей какво правиш? пускаш го или не го пускаш? Защото като го пуснеш правиш рейтинг, защото всички говорят и гледат (публиката много обича да е над) или не го пускаш, заради твърдото ядро, което се гърчи, диша в хартиен плик и му е напълно ясно, че някой докато е правил кастинг е гледал нещо по-интересно в тик ток…“, пишат след предаването възмутени зрители.

„Хората в България с потенциал да се справят добре в такъв тип състезания не са десетки хиляди. А в момента се конкурират ежедневно две интелектуални състезания по две национални телевизии. И им трябват участници всеки божи ден. Затова не бива да имате огромни очаквания. Същото е и с лайфстайл предаванията по националните телевизии. И те трябва всеки ден да пълнят със звездно съдържание ефира. И България понеже е пълна със звезди“, коментират други.

От своя страна и самият водещ реши да коментира големия резил, който разигра Йоана в „Стани богат“.

„Тук опитвам да обясня на колегите какво е Сатурнов натюрморт. Не ме разбраха“, написа Билалов в личния си фейсбук профил, публикувайки своя снимка, на която уж нещо обяснява.


Ето и забавните коментари под снимката на Билалов:

– „Това беше безумно“;

– „Ако не беше толкова жалко,щеше да е смешно. Това е млада дама,а знания никакви! Просто без коментар!“;

– „Де да беше смешно… Потресаващо е как работи образователната ни система! Как се завършва средно образование с четене без разбиране? А висше? Защо учителите биват притискани да не „прекаляват“ със слабите оценки, да не оставят ученик да повтаря класа? Няма да ни е смешно, когато потърсим помощ от лекар, минал през такава образователна „цедка“. Видяхме как народни представители сричат от трибуната на НС. Чухме географските познания на доскорошен председател на НС! Не, че в Харвард нещо не куца с куролациите. Quo vadis, Domine?“;

– „Тъжна работа, но какво може да се очаква от хора непрочели и една книга!? Речникът им е от 80% чужди думи (не чуждици). Хубаво нещо е Интренет, хубаво нещо е и Гугъл, но само с това не става…“;

– „Девойчето се спихна яко, но онази със слънцето от запад… си беше класика, тъпа, но със самочувствие!“.

Ето и още от коментарите на зрители в мрежата:

– „Счупи тъпомера още на 2-ри въпрос“;

– „Тази не изкара пари и за една торба гранули за кучето“;

– „Тази девойка определено беше най-глупавият участник от началото на сезона. Ясно е, че има фактори като притеснението, които не са за подценяване и могат да окажат много голямо влияние върху играта на човек, но да ползваш 50:50 вместо помощ от публиката за 400 лева и после да избереш сатурнов натюрморт пред лунен пейзаж на какъвто и да било въпрос – това вече си е ясен признак за много ниско ниво“;

– „Геолог!? Това ли са днешните геолози…!!?? Тъпо!!“;

– „Абе подбирайте ги малко тези участници! Едно време само читанки участваха, сега всеки, който се е взел на сериозно отива там!“;