Най-стилната прическа за 2022 – обем, височина, плътност! Няма коса, на която да не отива (Снимки):

Каскадните прически са едни от най-често изпълняваните в салоните за красота. За техните безброй предимства сме говорили неведнъж, а днес ще ви покажем няколко фантастични прически в стил “ висока каскада “ – най-актуалната в момента тенденция в прическите за 2022 година:

висока каскада 2022

Дължина над рамото

Един от най-често срещаните варианти, който подхожда на абсолютно всички, независимо от възрастта и типа на лицето.

Тази каскадна прическа с дължина по-къса от средната дължина и е подходяща за коса от всякаква структура. Оформянето на тази опция не отнема много време, ако фризьорът си знае работата.

висока каскада

Висока корона

Оригинална прическа, която ви позволява да коригирате формата на лицето. Ако имате ъглови черти и широк овал, този вариант е перфектен. Правилният бретон и красивото оцветяване ще завършат външния вид.

висока корона 

каскада с висока корона

удължена каскада с висока корона

средна каскада висока корона

Средна дължина

Със средна дължина можете да експериментирате, като създавате плавни или остри преходи-слоеве. Всякакъв вид бретон и стилно оцветяване са страхотни тук. Короната в този модел е къса, а следващите нива са удължени. Що се отнася до преходите, всякакъв вид, дори асиметрични, са позволени.

средна прическа висока каскада

средна каскадна прическа

средна каскада слоеве

висока обемна каскада

За кого е предназначена каскадната прическа?

Каскадната прическа е една от най-универсалните, тя подхожда на всички, ако правилно поставите акценти и изберете правилно дължината на косата си. Косата може да бъде права, къдрава, тънка, плътна, рядка, гъста.

Техниката на наслояване дава възможност да се направят гъстите кичури по-леки и да се добави обем към редките. В допълнение, каскадните прически перфектно коригират несъвършенствата на лицето, отвличат вниманието от тях и крият свързаните с възрастта промени.

красива дълга каскада

каскада с обърнати краища

каскада с резки преходи

Помислете за вашия тип лице, статус и възраст, когато избирате каскада, има много вариации в полагането ѝ – можете да изберете отличен вариант за всеки тип лице и коса. Каскадните прически са много женствени и създават впечатлението на добре поддържан външен вид.