Разследват Фънки и Коцето от Комисията за дискриминация – ето какви са ги вършили:

Вечното дуо – Фънки и Коцето , забъркаха голяма каша този път. Както е известно, двамата обичат да проявяват доста нестандартно чувство за хумор, но сега това може и да им „изяде главата“.

Ето цялата история:

Димитър Ковачев-Фънки бе изненадан от започналата срещу него и фолкпевеца Константин проверка от Комисията за дискриминация (КЗД). Звездното дуо ще бъде проверено заради подигравателни клипове в платформата TikTok.

На 21 януари Комисията за защита от дискриминация се е самосезирала по доклад на Орлин Колев. Коцето и Фънки често публикуват смешни видеа в социалната платформа. В това, заради който са обект на проверка, се вижда как малък човек скача във вода, а на следващия кадър двамата „шоумени“ се правят, че са го уловили в чувал и го ритат.

На зрителите е ясно, че видеото е монтаж и никой не е пострадал физически, но според мнозина клипът злепоставя малките хора. 

Фънки и Коцето

„Това са майтапи, а не обиди! Не разбирам с какво обиждаме някой“, казва Фънки. „Нямам абсолютно нищо против малките хора! Не знам Комисията по дискриминация да ни разследва. Няма за какво да ме обвиняват, не съм против малките хора. Коцето е човекът, който може да ви даде по-пълна информация“, добави Ковачев пред столичен ежедневник.

Според потърпевшите разпространеният видеоклип поставя малките хора в обидна, унизителна, принизяваща и накърняваща достойнството им среда. „Запознати сме със случая и с клиповете в платформата още от самото им създаване. Наши членове подадоха сигнали по темата. Знаем и за подадената жалба за дискриминация в КЗД и съответно ще я подкрепим като организация. Всички могат да се включат от нашата организация като потърпевши, ако решат. Но искам да кажа, че тази „случка“ е недопустимо да се случва в света, в който живеем“, каза Светлин Чернев, лидер на организацията на малките хора.

„В момента тече проверка. По тази причина не можем да дадем повече информация. Вероятно в началото на април ще имаме заседание по случая“, пък казаха от Комисията по дискриминация.