Касапница в Украйна! Войник разстреля петима бойци от Националната гвардия СНИМКИ/ВИДЕО

Военнослужещ от Националната гвардия на Украйна е открил огън по свои колеги на територията на машиностроителния завод „Южмаш“ в Днепър, съобщи украинското министерство на вътрешните работи.

Загинали са петима души, включително един военнослужещ, който е починал по-късно в болница. Още петима души са били ранени. Състоянието им не се уточнява.

Стрелбата е станала около 3:40 ч. местно време, когато военните са получавали оръжия. По това време в помещението е имало малко над 20 души.

По данни на полицията стрелбата е започната от наборния войник Артемий Рябчук, роден през 2001 г. По данни на УНИАН войникът е взел автомат „Калашников“ и около седем хиляди патрона.

След това по неустановена причина открива огън по войниците от Националната гвардия, след което е избягал. По непотвърдена информация стрелецът остава на територията на завода.

В Днипро (Днепър) е започнала полицейска операция „Сирена“. Личният състав на полицията и Националната гвардия е приведен в готовност. Министерството на вътрешните работи публикува снимка на нападателя. Малко по-късно Рябчук бе заловен.