Илиян Георгиев: Има достатъчно доказателства, че Йоан Матев е убил Георги, защо го оправдаха?!

Това, което се случва, е абсурдно. Запознах се подробно с мотивите на двете страни на съда. Оказа се, че мнозинството приема, че Йоан е извършителят на убийството, но едва ли не мъничко не им стига да са на 100% убедени. Това каза за bTV Илиян Георгиев, вуйчо на убития Георги Игнатов в Борисовата градина.

Припомняме, че . 

Той добави, че дори науката не може да е убедена на 100 процента в каквото и да е при все че тя е най-точното нещо.

„Трябва да бъдат ускорени възможно нещата да минат на втора инстанция и да премине вторият процес. Абсурдно е да се мисли за друга присъда, различна от виновен“, каза вуйчото на Гого.
 
„Те признават, че Йоан е бил до Гого, но, понеже не се вижда доказателство, че няма други хора там, значи не е сигурно, че Йоан е извършителят. Има толкова много други доказателства, че той е извършителят“, добави той.
 
Илиян изтъкна, че ясно се обосновава, че Марсел е бил в състояние на беседа с психолога от МВР. Братът разказва подробно точно какво се е случило, защото Йоан му го е разказал. „Това не може да бъде игнорирано от съда. И не може да се търсят слаби аргументи, че това не може да бъде прието като информация“, каза той.

„Психологът споделя как Йоан си е купил нож и винаги го е носил със себе си, как в деня, когато убива Гого, ножът е бил у него. Искал е да изпита тръпка от това да каже на Гого: „Я си дай парите“, но не е преценил ситуацията добре. После някакъв импулс кара ръката му да убие Гого. Той хвърля ножа и бяга“, добави Илиян.

„Хванат е от камерата как върви спокойно, но после се забягва, явно обаждайки се рационалното в него и отмествайки животинското“, каза още вуйчото.

„Ние близките на Гого, но и други хора разчитат най-сетне да стане нещо, което да даде накрая сигнал в обществото, че истинската промяна вече се случва, а не само така „плям, плям, плям“. Нека най-сетне станат тези промени, които да накарат нашите деца да останат тук“, заключи той.