Ето как изглежда прословутата супа за 30 лв, която сервират на туристите в Банско (Снимки):

Вчера мрежата буквално гръмна от снимка на касов бон от заведение в Банско, на който се вижда, че обикновена телешка супа струва 30 лева, а бутилка минерална вода – „скромните“ 13 лева. Постът бе дело на сина на скандално известния бивш кмет на врачанското село Галиче Ценко Чоков, Спас, който за нула време насъбра хиляди коментари за обяда си в небезизвестното заведение, което се намира в близост до х.

Бъндерица, съобщава Struma.com.

Телешка супа за 30 лева, приседна на Чоков младши, който с насмешка публикува клип как се наслаждава на супата лъжичка по лъжичка.

супа за 30 лева

„Една лъжичка-2 лева“, коментира във видео Спас, показвайки съдържанието на супата-2 парчета от зелена чушка, 3 мръвки и няколко картофа, който плуват в червена от запръжка течност.

Касовият бон със сметка от ресторанта обиколи мрежата, предизвиквайки разнопосочни коментари. Според някои, заведението е лукс и затова цените са такива, други дават примери с Велинград, където има обявена в хотел нощувка за 7999 лева.

Според банскалии въпросният ресторант е супер луксозен, в него работят италиански готвачи, цените са обявени на табло пред заведението, така че всеки е длъжен да гледа, ако не му изнася да яде на друго място.

Странно е обаче как е изчислена цената за тази супа и какво толкова съдържа, че да струва 3 десетачки „Ядеш и ревеш „, „Какво пък и толкова специалното на тази супа „, “ тази супичка от „младо телешко“ да не е от бута на „Гери Никол“, са част от коментарите под видеата на Спас Чоков, който обаче показва завидно добро настроение, сравнявайки цените тук, с цените в заведения в швейцарските Алпи, където пиеш кафе за 1. 30 евро и ядеш до насита на много по-ниски цени.

цени България и Австрия

Но това е Банско, един от най-добрите курорти в Европа, затова „ядеш, ревеш и си плащаш, щом искаш да си баровец, ако ли не „хлябът във торбичка, чантата през рамо и нагоре в планината“, коментират шеговито банскалии.