Самолет с Александър Йорданов на борда едва не се разби над Европа

Колаж , Фейсбук, Роберт Биедрон

Александър Йорданов се размина на косъм със смъртта.

Истински екшън във въздуха се е разиграл вчера следобед при полет на полските авиолионии от Варшава до Брюксел. Това разкри пред евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Александър Йорданов, който е бил сред пътниците на полет LO233 до белгийската столица и се разминал с адска трагедия.

Следобеда на 24 януари самолет Embraer E195LR на Полските авиолионии, изпълнявал полет от Варшава за Брюксел едва не се е разбил заради проблем с налягането, пише сайтът авиейшън24.

Около 40 минути след излитането, докато е бил на височина 34 000 фута, машината започва да изпитва проблем с налягането. Пилотите са принудени да обявят сигнал за авария и бързо да се спуснат на 10 000 фута височина, след което да се отклонят към германския град Дюселдорф.

Кадри, публикувани от полския политик Роберт Биедрон, показват, че над главите на пътниците в самолета са спуснати кислородни маски, като те са инструктирани от стюардеса как да ги използват.

Все пак самолетът, след куп екстрени ситауции, успява да кацне успешно в Дюселдорф. Сред пътуващите в самолета е бил и българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Александър Йорданов, както и други евродепутати.