Любомир убил майката на двете си деца, която го отрупвала с пари и скъпи подаръци, с изстрел в сърцето

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу Любомир Петров, на 21 г, от пловдивското село Сухозем.

На 11.09.2020 г., в село Бегово младият мъж умишлено е умъртвил 22-годишната Красимира Куковска, като убийството е извършено в условията на домашно насилие и с користна цел. 

Любомир и Красимира живеели на съпружески начала от 2018 г. Той се запознал и сближил с жената, защото разбрал за нейното добро финансово положение.

Покойните й родители й били оставили в наследство много земеделски земи, които тя обработвала и получавала заплащане.  

По време на съвместното им съжителство, за да няма скандали, Красимира се съобразявала и удовлетворявала материалните желания  на мъжа.

Всички роднини и приятели й говорили, че той е с нея само заради пари, баща й Делко, който бил още жив по време на запознанството им настоявал да се разделят, но момичето било безумно влюбено в бъдещия си убиец. 
 

Така Любомир се сдобил с няколко леки автомобила на свое име, мотоциклети, колекция от скъпи часовници, както и с въздушна пушка. През 2018 г. се родило първото им дете, а през 2020 г. – второто.

Любомир не полагал достатъчно грижи за семейството. Предпочитал да се среща с приятели, да демонстрира по-висок стандарт от тях и да харчи пари, които Красимира му предоставяла. Вместо да помага в земеделския бизнес, той постоянно крещял и обиждал работниците, мързелували  харчел пари за безумни глупости.

При едно от разследванията на стана ясно, че той е изневерявал на любимата си. 

Когато Красимира установила, че финансовите средства са намалели значително, му поставила условие да ограничи разходите. Между двамата скандалите се задълбочили. Мъжът обиждал жената, заплашвал я и ставал агресивен. 

Няколко дни преди инцидента  Красимира поискала да се разделят, което допълнително влошило отношенията им.  По нейно настояване той си събрал багажа и се изнесъл от дома й в село Бегово. 

Любомир не искал да приеме, че губи привилегиите, които му предоставял съвместния живот. Той преценил, че ако в удобен момент инсценира самоубийството на Красимира, цялото имущество на жената, чрез децата,  ще остане за него.

Роднини разказаха преди време пред репортер на , че майката на момчето се е обаждала и е заплашвала снаха си, че ако не се съберат, ще я унищожи.

На 11 септември 2020 г. Любомир Петров на два пъти ходил до дома на Красимира Куковска в с. Бегово и настоявал да се срещнат. Тя отказвала и не му отключила входната врата. На третия път той успял да влезе в къщата и се промъкнал в стаята, където жената спяла. Тя се събудила и изправила, изненадана от появата му.

В стаята била оставена въздушната пушка, подпряна на дивана. Любомир се възползвал от ситуацията, като взел оръжието и стрелял към гърдите на младата майка.

Проектилът попаднал в сърцето й и жената починала. Петров се обадил на родителите си, на приятели и подал сигнал на тел. 112. Пред всички той представил случая като самоубийство. Тази му версия е била опровергана от събраните доказателства. За умишлено убийство от самото начало твърди и .

Спрямо Любомир Петров е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ от 20 септември 2020 г.

За престъплението, в което е обвинен, законът предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. 

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Кристина ИВАНОВА,

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ