Д-р Брънзалов обеща края на Ковид-19 и призова Етичната комисия да санкционира Мангъров:

Прогнозите за развитието на пандемията от коронавирус са крайно противоречиви – някои смятат, че предстоят още мутации и вълни, докато други са на мнение, че всичко ще приключи с утихването на Омикрон-варианта. Сред последните е заместник-председателят на УС на БЛС, д-р Николай Брънзалов:

„Този вариант на вируса разболява много повече деца. Хубавото на новия вариант е, че няма голяма смъртност.

Кривата на заболеваемост е много стръмна, няма данни да забави развитието си.

За мен няма основание за локдаун. Всички данни говорят, че нещата отиват към своя финал – вече има и лекарства“. Това заяви за „Офанзива“ д-р Брънзалов.

По думите му огромен процент от хоспитализираните и голяма част от починалите са неваксинираните. „Трябва да се търси баланс при мерките при учениците. Мястото им е в училище. Електронното обучение влияе негативно на обучителния процес, но здравето е на първо място. Децата могат да заразят по-възрастните си близки и така да има голяма вълна. Като поутихне епидемията, ще могат да продължат учебния си процес“, смята медикът.

Той осъди агресията над негови колеги и го определи като недопустимо и простащина. „Колегата ще има финансова и юридическа подкрепа от нас. 

Относно обсъжданията зеленият сертификат да отпадне при 60% ваксинирани той коментира, че тези данни още са далеч. И прикани доц. Мангъров да обясни защо твърди, че хора умират заради ваксинация.

„Бих желал Етичната комисия да се произнесе за неговите лъжи. Уставът на БЛС предвижда различни мерки, може и да се отнемат права след като се предвидят допълнителни нормативни документи, не само от страна на Лекарската комисия. Аз не съм привърженик на най-крутите мерки“, сподели той. И допълни, че има 9 случая със съмнения за смърт след ваксинация, но нищо не е доказано.