ШОКИРАЩО: Български лекар в Германия показа СНИМКИ на белите дробове на интубиран пациент с коронавирус и разкри, че IQ-то на заразените пада заради болестта

Българинът Стоян Монев, който работи в общинска болница в Германия показа шокиращи снимки на белия дроб на пациент, който се е луквал в домашни условия 10 дни, а след като състоянието му се е влошило, се е интубирал.

„Един и същи пациент след десетина дни на домашно лечение с КОВИД 19. Това е рентгеновата снимка, типична за ВСИЧКИ хоспитализирани пациенти. Интубиран, на командно дишане.

На който и пациент да покажа рентгеновата снимка такава ще е“, споделя д-р Монев, който работи в инензивното отделение на общинската болница в в Гютерсло, в германската провинция Северен Рейн – Вестфалия, и прилага рентгенови снимки на пациента.

В интервю за „Дойче веле“ от последните дни д-р Монев споделя още, че че белите дробове много често губят завинаги част от виталния си капацитет. Значително завишена е и честотата на серия от други заболявания, които човек развива след инфекция с КОВИД 19.

„Ние приемаме САМО ТЕЖКО БОЛНИ, не приемаме всеки. И като човек е тежко болен, той наистина не се възстановява никога и напълно и от тежките заболявания по смисъла на този медицински термин, който на английски се казва „critical illness“. Наскоро голямо проучване на Imperial College доказа, че всеки тестван положително за КОВИД 19 има намаляване на IQ с 4 точки, а всеки боледувал от КОВИД 19 с 8 точки“, споделя още докторът.