Гарабед Веринян каза защо е убил бизнесдамата в Русе

Кадър Блиц и България он ер

Причината Гарабед Веринян да убие Еранухи Пехливанян била, че съучастникът му го бил принудил чрез заплаха.

Съдът остави обвиняемия за постоянно в ареста на заседанието си днес.

„Бях принуден да се включа, защото съучастникът ми заплашваше мен и сина ми”, обясни Гарабед. По време на днешното заседание по делото съдът реши да остави другия обвиняем – Михаил, за постоянно в ареста.

Решението за Гарабед все още не е излязло, предаде dunavmost.com.

Мъжете са заподозрени за отвличането, удушаването и разчленяването на трупа на Еранухи Пехливанян – собственичка на аптеки в крайдунавския град. По данни на разследващите на 11 януари жертвата била похитена от сочените за извършители. Те я следили повече от месец и установили навиците от ежедневието ѝ – често носила в себе си големи суми пари в брой.

Привечер на 11 януари Пехливанян излязла от аптека с 20 хил. лева и сама тръгнала към автомобила си, паркиран в близост до сградата на НАП. Там била пресрещната от похитителите, единият от които бил облечен с униформа, наподобяваща тези на полицаите. Той поискал личната ѝ карта, след което се качил в автомобила й, сложил ѝ белезници и подкарал колата. Другият похитител се движил с друг автомобил след тях. По-късно жертвата била преместена от нейната в другата кола. Извършителите взели въпросните 20 000 лв., които тя носела в себе си, а след това я завели в дома й, където имало още 45 000 лв. в различни валути. Взели и тях.

Отвели я в покрайнините на град Русе и там я убили чрез удушаване. На следващия ден разчленили трупа и изхвърлили частите от него в река Русенски Лом, твърдят от държавното обвинение.