Борисов разкри как управляващите мамят родителите и изригна заради убийството в Русе и скъпия ток ВИДЕО

Съболезнования към общинския съветник от Русе Пехливанян. На най-известното място убиха жена му. Това е просто зверско престъпление. Това каза експремиерът Бойко Борисов, който е в Силистра на среща с хора от местния бизнес.

„Помня, когато имаше такива престъпления се търсеше как да се извлекат политически дивиденти. Представяте ли си това да бе станало с общински ръководител на партия на промяната или БСП… Каква новина, какви коментари щеше да има. Това е човешка трагедия“, уточни той и добави, че има все повече грабежи, убийства и телефонни измами.

„С голям интерес гледам едни медийни заигравки с думите, че токът и газът се вдигнали в цяла Европа. Питам, когато миграционната криза заля цяла Европа, у нас имаше 0 мигранти. Как се справихме? Как повече от десетилетие в България имаше най-ниските цени на ток, горива, газ? Още юни месец трябваше да се намеси правителството“, каза Борисов.

„Заводи затварят, излизат хората в платени или неплатени отпуски и оправданието е, че навсякъде в Европа се вдигат цените… Чакай малко, картофите в Полша не са на цените на картофите в Италия“, уточни той.

И добави: „Трябваше да се разработи модел, който да гарантира едни цени. Да, можеше да отскочи с няколко процента токът. Тук говорим за 400% скок! Не говорим за 2-3 ст. разлика“.

А заплатите повишиха ли се? Не! А на фактурата на колегата от шивашкото предприятие – 380 процента нагоре. Къде отиват тия пари? Къде се акумулират? Къде ги компенсираме?“, пита Борисов.

Днес имаше рекорден брой над 11 000 болни от ковид, а над 90 българи са починали. Е вече това не е новина, че сме първи по смъртност в света месеци наред“, каза той.

И добави: „Академикът Денков, когато стана академик, се научи да шикалкави. Сега не било затваряне на училища, а било ваканция. Чакай бе, каква е разликата?! Дълга ваканция! Кого лъжете бе? Нали родителят пак трябва да си седи вкъщи“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ