Нов дивашки екшън: Роднини на болен нахлуха в К-19 отделение на русенска болница и стана страшно СНИМКИ

Близки на пациент нахлуха в COVID отделението на УМБАЛ „Медика“ в Русе, отправяйки заплахи към медицинския персонал.

Инцидентът е станал на 16 януари. От записите на камерите става ясно, че в отделението влизат двама мъже и една жена, след като са изблъскали и ударили служителя от охранителната фирма. Единият от мъжете – на 46 години, започва да заплашва лекарите и медицинския персонал. Дежурният лекар е притиснат в ъгъла, а към сестрите са отправени обиди и закани. След това тримата напуснали отделението.

Ето какво подробно разказват от здравното заведение за случая:

Неделя по обед, освен вербална агресия, екипът на УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“ става жертва и на физическа такава. Двама млади мъже и една жена, изблъсквайки охраната, нахлуват в Ковид отделението на болницата и нападат медицинския персонал. Служителят на охранителната фирма, обслужваща болницата е нападнат физически и понася удари в областта на главата.

Със заплахи за саморазправа, смърт и насилие, нападателите притискат в ъгъла дежурния лекар, а медицинските сестри в манипулационната зала стават жертва на словесни атаки, викове и заплахи за убийство.
 

Необяснимата агресия е породена от факта, че близък на нападателите е приет за лечение в болницата предния ден.

Екипът веднага е сигнализирал органите на реда, но до тяхното пристигне, агресорите напускат лечебното заведение.

От ръководството на болницата обясняват, че са изчаквали с изнасянето на информация за нападението, за да не възпрепятстват разследването на органите на реда, както и залавянето на основния извършител на деянието. От лечебното заведение са сезирали и Окръжна прокуратура-Русе.

Персоналът е стресиран, споделя, че общуването с пациентите става все по-трудно, поради насаденото напрежение и разделението на „вярващи“ и „невярващи“ в Ковид.

В УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ “ вече са предприети допълнителни мерки за засилване на пропускателния режим и охраната.

Припомняме, че както писа Венцислав Ангелов – Чикагото беше задържан вчера за 24 часа, след като преби лекар в русенското Ново село.

Около 10 часа сутринта в селото е починал ваксиниран човек. Чикагото и жената на починалия са потърсили сметка от медика, тъй като според тях той го е задължил да се имунизира с „Янсен“.