Български санитар: Хората умират в страшни мъки и с ужас в очите

Кадър ФБ Свилен Делчев и Булфото

В България разбиранията са консервативни и показването на реалността на смъртта не е приемливо от обществото.

Затова и медиите не правят репортажи, показващи действителността, а само преразказват сухи разкази. Така обаче повечето хора не вярват за ужаса в отделенията, докато не се сблъскат с тях лично или някой техен близък.

„Знаете ли как се мъчи и стене човек преди да бъде интубиран? Знаете ли, че с такова нежелание докторите извършват иначе тази рутинна манипулация, защото знаят, че ще умре“ – пише в личния си „Фейсбук“ Свилен Делчев, който работи като санитар в столично ковид отделение, предаде Блиц.

Публикацията предизвика сериозен отзвук мрежата, а ние я споделяме без редакторска намеса:

Лична изповед! Аз не съм Доктор! А и не искам да бъда.

Санитар съм в Ковид отделение и реанимация, който учи за медицинска сестра… или брат. Както ви харесва. Според един отдавнашен мой „приятел“ почиствам подлоги и уринатори. И какво от това? Не се срамувам.

Помагам на хората и се гордея, че имам кураж да го правя. Давам пример на децата си. Нещото, което оставям след себе си. Аз не съм Доктор. Но не съм сляп. Виждам какво се случва в т.нар. Ковид реанимация и съм длъжен да го споделя.

Чета различни постове. Вкарват в реанимация, за да ги убиват. Интубират, за да вземат пари. Пускат им нагорещен въздух, за да им изгорят дробовете…..примери десетки.

Аз, като обикновен, прост санитар мога да участвам в пренасяне на кашони с банки, пренасяне на десетки кашони с диалезанити /да…и бъбреците на тези хора отказват/, мога да им бърша акитата, мога да помагам за преобръщане „по корем/гръб/“ с цел вентилация, смяна на памперс…на 150 килограмов човек /представяте ли си как става това?

През това време перфузор пищи – сменяш, пищи деалезантна машина за смяна на торба…около 8 кг – сменяш. Следващият е за смяна…перфурзор,….диалезант…. И това няколко пъти на ден….всички стави болят…. превиваш се от болка…и пак… ЗАЩО?

Само за да ги убием тези хора? Цялата хамалогия я правим само и само да ги убием тези хора? Нещо садо-мазо ли сме? Само камшици по гърба ни липсват, за да бъде картинката пълна. И пек чета: „Интубирате ги, за да ги убиете и да вземете парите“.

Знаете ли как се мъчи и стене човек преди да бъде интубиран? Защото всички знаем, навярно и той, че бъде ли интубиран и…
до там е.

Знаете ли, че с такова нежелание Докторите извършват иначе тази рутинна манипулация? „Не искаме да го интубираме, защото знем, че ще умре“

Грозно, гадно…нали?

Само и само на мъчещият се да му бъдат облекчени болките.

Знаете ли, че поради липса на работни пчелички, не на легла, защото легло всеки си има вкъщи, но за грижи, трябват хора, а ние, уви сме само с две ръце.

Знаете ли, какъв е ужасът в очите на пациент пред интубация? Не искате, а и не трябва да го знаете.

С хора, които съм водил разговор, За/Против Ковид, За/Против ваксини…..съм предлагал да дойдат с мен. Да погледат. Само за 15 минути.
Около 180 човека.

Дали е дошъл някой? НЕ!

Каква психика трябва да имаме, когато цял ден разговаряме с жена, която впоследствие бъде интубирана, завъртяна по корем и…вероятно няма да я има утре.

А съпругът и си отиде десет дена преди нея.

Грипче, викате…

Каква трябва да е психиката ни, когато в Реанимация влизат хора без операция или интервенция? Когато си станал Депо за трупове. Ама сигурно ни е приятно да ги „убиват“ лекарите за кинти.

Аз не съм Доктор.

Виждам хора, които са с ваксини в отделението ни.

И ги изпращам като излекувани пациенти.

Излизат от болницата. В нормален, не в „дървен костюм“

Аз не съм доктор. И няма как да издам „Фалшив сертификат“. Аз съм прост санитар. Който за година и два месеца видя много смърт. Ама наистина много. И знам, че има някакъв шанс във ваксините.

Виждам, че хората с ваксини, ми изпращат благодарствени съобщения, дори Пица.

Ваксинираните оцеляват.

А това ни е най-голямата награда.

Да изпратим Оцелял /забележете оцелял, а не излукуван/ пациент.

Помогнете ни да изпращаме само оцелели пациенти!

Моля, помогнете ни!