Борисов: Хасковските войни на Петков ме карат да бъда много внимателен ВИДЕО

Винаги сме били да има възможно най-голяма ваксинация, подкрепяли сме зеления сертификат веднага за всички. Не подкрепяме измислиците , ще има сертификат за МС ама друг път, ще има за парламента, но след 20 дни, Това породи протестите. 

Това заяви Бойко Борисов в село Грашево. 

Когато „Възраждане“ беше окупирало Министерството на регионалното развитие, всички вие казахте колко е хубаво било.

Изведнъж ви заболя много. Който сее ветрове жъне бури. Когато вървяха по Радев бяха готини. Те са друга партия, нямаме контакти с тях. Имаме много различни тези. Направили са си протест и изведнъж станаха лошите, за защо преди година бяха добри. Бъдете обективни журналисти. Извадете кадрите преди една година пред МРРБ и сега пред парламента – кой е по мирен протеста и какво сте говорили, каза още той. 

Борисов коментира и казуса с Цацаров 

От една страна ще си отдъхнат кметовете на ГЕРБ. Не може да не ви прави впечатление, че КПКОНПИ е само в Бургас Поморие Луковит, Враца. Има и още. И в нито едно кметство на ДПС, на БСП, Русе, Разград, нито в на ИТН в Благоевград. Нито в тези на Да, България. От една страна добре, от друга сериозно, след тези обвинения антикорупционата комисия да се събере и да изслуша Цацаров и ДАНС за тези обвинения към него, каза още лидерът на ГЕРБ. 

Оттам нататък изявлението на Петков отпреди, че иска да сложи в прокуратурата свои хора ме кара да бъда внимателен. Искам да вида законите. Да видим какво всъщност ще се случи. Виждам, че МС заседава с 5-6 точки, парламентът свършва на обед. Няма никаква законодателна инициатива. Нека да спрем да слагаме свои хора. Щяха да изчегъртат герба от знамето, ако го имаше. Сега вече чегъртат и кадрите на Радев. Това са хасковски войни, продължи бившият премиер.
 

Сега пътят на Копринката е затворен и се готви друг път, тъй като досега назначаваха само хора от Хасково, посочи Борисов. Хасковската група на Асен Василев стърже хасковската група на Румен Радев, обобщи експремиерът.

Не мога да знам какво са правили хората на Радев като шефове на Булгаргаз, не знам, коментира той по повод нахлуването на спецслужбите в Булгаргаз.

Благодарение на направеното от нас България е един от най-големите транзитори на газ, категоричен е Борисов.

Знам, че в вашата Конституция, която се нарушава от управляващие много често, всеки български гражданин дали е с етнос или произход, да не пропусна нещо, имат еднакви права. Затова малцинства в България няма. Ако българското правителство говори по тема малцинство би трябвало да излязат и да отговорят какво правят за македонско малцинство, отсече експремиерът.

По чаршията върви, че след пътя на Копринката, когато е затворен, искат по 70 лв. за кубик газ, ще разпитате днес, то ще излезе, каза още Борисов.

Под нивото ми е да се занимавам с вътрешния министър. Юристите се събраха и не мога да ви отговоря за този иск, понеже не присъствах, заяви той по повод делото му срещу Бойко Рашков.

Президентът се държи като горна камара на парламента, събира ги, дава им указания. Стигна се до там премиерът чак на другия ден да даде изявление, да остане без възможност да се изкаже след КСНС, посочи експремиерът.

А този пиар как ви се кара вчера, леле майко, как може да допуснете това, директивата е да се мачка ГЕРБ, как така ще питате в коя лаборатория е изследван Никола Минчев, иронизира Борисов вчерашното изригване на пиара на ПП Александър Бойчев, който си позволи да хока за въпросите водещите на Нова тв.

Бойко Борисов се пусна на живо от село Грашево. Местните му благодариха много за голямото дарение, което партия ГЕРБ е направила на селото. Става дума за 30 000 лева. „За да може хората да стоят на топло. Казаха , че толкова ви е проекта. За да могат хората да ходят на джамия“, каза Борисов и връчи договора на кмета за реконструиране на парното на местната джамия. 

Бъдете живи и здрави, благодари му кметът на селото. 

„Не сме във времена на предизборна кампания. Човекът разбра какъв ни е проблема, че джамията ни е обединител и парите вече са по сметката на фирмата, която трябва да изпълни ремонта на инсталацията на джамията“, каза още той. 

Той съобщи още, че Борисов, човек с голямо сърце, е обещал да помогне и за изграждането на новия гробищен парк.

Благодаря ви че сме толкова единни като народ, отвърна Борисов. 

Кметът на селото си припомни и за срещата си с Борисов, който му е казал, че няма да си забравим хората. 

„Тук е хубаво, слънчев ден, а в София само сенки“, пошегува се Борисов. 

Местните жители похвалиха Борисов, че им идва накрак, а той отговори, че и като висшестоящ и като най-низшестоящ, пак обикаля при хората.