Скандален годеж на две деца в столичната махала „Факултета“ разбуни мрежата СНИМКИ

Тежък годеж вдигнаха роми в квартал „Факултета“ в София. Събитието е събрало десетки роднини и жители на махалата, а празникът е подгряван от оркестър, под чиито звуци присъстващите танцуват и се забавляват, пише glasnews.bg.

Дотук един прекрасен празник, но трябва да се отбележи, че малкият Мемет и бъдещата булка Ася са съответно на 13 и 15 години.

Въпреки крехката си възраст, момчето „смело“ стъпва в зрелостта под зоркия поглед на родителите си.

Пример за това са кадри от рождения му ден на 28 март 2021 година, където тийнейджърът се забавлява с приятели в компанията на родителите си. А масата е пълна с празни бирени бутилки и чаши с алкохол, от които са пият и децата.

 

„На мен ми беше жал за момчето. Как го дърпаха насам на ам. Все едно слага коженото яке на баща му и се жени. А за даскало не мислят ли?“, гласи един от коментарите.

„По-малки не можахте ли да ги ожените?“, пише друг.

„Страшен резил как може да има такива родители в 21 век“, добавя друг коментиращ.

Припомняме, че според Семейния кодекс право да сключа брак преди навършване на пълнолетие имат лица, които отговарят на  определени условия, посочени в него -ако лицата са навършили 16 години или имат разрешение от Районния съд, което се дава при наличие на важни причини, които налагат сключването на брака.

Клип от годежа е споделен в мрежата, където граждани коментират, че  Държавна агенция за закрила на детето трябва да се намеси. А за възрастта на двамата годеници е по-подходящо да посещават училище вместо да се женят. А ако се съди по рождения ден, не е изключено да е имало и алкохолни напитки на годежа. Дано не.

Дали буквата на Закона ще бъде спазена в конкретния случай, предстои да разберем.