Д-р Пенчев с последни новини за поваления от К-19 шеф на НС и под карантина ли е лидерът на „Възраждане“

Столичната РЗИ се е свързала с председателя на Народното събрание (НС) Никола Минчев и има вече списък на контактните му лица. Те са общо 28, съобщи директорът на инспекцията д-р Данчо Пенчев.

припомня, че , а президен

тът, премиерът, министри и депутати трябва да са под карантина. На следващия ден .

„Всички лица, присъствали на КСНС, с изключение на Кристиян Вигенин, защото е боледувал преди по-малко от три месеца, ще са под карантина за 7 дни“, обясни директорът на РЗИ в сутрешния блок на bTV.

Той уточни, че за лицата със завършен ваксинационен процес и с бустерна доза, карантината става 5 дни. Те трябва да си направя тест след 72-рия час, резултатът автоматично се нанася в системата и карантината им се намалява.

„За президента това е до 16 – тогава да падне неговата карантина“, отбеляза д-р Данчо Пенчев.  

„РЗИ счита 11 януари за датата на първоначално събитие и от 11 започват да оперират със срокове и действия, списъкът на контактните лица също е подаден на 11“, уточни директорът на РЗИ – София.

За лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов той уточни, че също е под карантина.

„Органите на РЗИ са направили всичко необходимо, той е информиран, че е под карантина. Органите на МВР са тези, които проверяват лицата под карантина. Ако се появи на публично събитие, следват административни мерки, може да се стигне до съд“, каза още д-р Данчо Пенчев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ