Портрет на мистериозна циганка носи късмет на всички, които са го видели – пробвайте и Вие!

Цели 30 години портрет на циганка предизвиква истинска сензация по цял свят, като за пръв път е публикуван в средата на 80те години на миналия век от американския таблоид  „Дейли Нюз”.

Хора от различни националности и вероизповедания по цялото земно кълбо се прехласват по чудесата, които портрета е сътворил за тях. Те се кълнат в силата на изображението и се надпреварват да размножават лика на младата циганка, като едни носят нейно копие  в  джоба си, други в портфейла си, а трети окичват стените си с нея.

Славата на портрета бързо се разпространява и стига до портите на Съветския Съюз преди близо 28 години.

Руският вестник „Кубанские Новости” пръв публикува тайнствения портрет, последван от издания като „Домашний доктор” и „Т3”. Редакцията на руския таблоид буквално се  затрупва с хиляди благодарствени писма от доволни хора, които са станали свидетели на благотворното въздействие на картината.

Те екзалтирано споделяли, че откакто са зърнали лика на младата ромка и откакто нейният лик присъства в ежедневието им, живота им се е изпълнил с щастие и отлично изпълнени житейски цели. Някои се кълнат, че са оздравели от болести след като носят чудотворния лик със себе си, а други настояват че са забогатели пак благодарение на чудотворната картина.

Картината започва своята история през далечната 1897 година, когато младият италианец Луиджи Карбоне изхвърчал от дома си след поредния скандал със съпругата си.

Разхождайки се по улиците на града, Луиджи забелязал невероятен портрет на жена с магнетичен поглед. Спрял се и попитал художника коя е тайнствена дама на картината, която сякаш сама го спряла. Художникът отговорил, че това е млада циганка, която срещнал преди няколко седмици и решил да и направи портрет, а оттогава никога повече не я е виждал.

Луиджи се зарадвал и решил да купи картината като подарък за жена си. От този ден живота на семейство Карбоне рязко подобрил. Късметът дошъл във всяка сфера на живота. Марио драстично забогатял, спрял да се кара със съпругата си, в семейството царувало изобилие мир и хармония. Включително г-жа Карбоне родила две здрави дечица при положение, че била диагностицирана с безплодие от редица лекари.

Италианецът раздал копия на чудотворния портрет на всички свои приятели, които цял живот били благодарни на портрета, който сбъднал всички техни желания и мечти. Диапазона на благотворното влияние на портрета бил изключително широк: бедните ставали богати, болните оздравявали, самотните срещали спътници в живота,  а нещастните преоткривали радостта.

Наследниците на Марио дълги години разпространявали копия от тайнствения портрет, който те занесли в Чикаго. Картината на младата циганка била широко приета от населението в Америка, което до ден днешен се кълне в чудесата, които тя твори.

Това е снимка на оригиналния портрет от миналия век.