Зловещи подробности за жестокото убийство на малко дете от 22-г. му майка в Плевенско

Отношенията в семейството не са давали основания на полицията да се съмнява, че убитото дете в Плевенско е било в опасност. Това каза на пресконференция  заместник окръжният прокурор Николай Пачевски, който даде подробности около хода на разследването за убийството на момиченце на годинка и девет месеца, предава БТА.

За убийството на детето е задържана неговата майка, която е на 22 години. Заедно с нея в ареста е и 56-годишният дядо на момиченцето.

Детето е било обявено за общодържавно издирване на 23 декември 2021 година в районното управление на МВР в Кнежа. Месец по-рано обаче – на 23 ноември, дядото е подал сигнал, че то е изчезнало.

„Има дълбоки пропуски и слабости, заради което сме назначили дисциплинарна проверка спрямо отговорните служители“, коментира старши комисар Веселин Вътов, директор на Областната дирекция на МВР. Той добави, че са образувани три дисциплинарни производства за бездействие и неспазване на нормативната база.

След като детето е обявено за издирване, са предприети оперативни действия, а през вчерашния ден се е стигнало и до конкретни детайли около престъплението. Пред полицейски служители 22-годишната жена е признала, че е умъртвила детето. Към този момент обаче разследващите не пожелаха да разкрият подробности.

При претърсвания са намерени части от тяло. Предполага се, че детето е убито около 22 октомври.

„Версиите до момента сочат, че майката е извършител на престъплението. В момента се работи с нея и с баща й, с когото са живеели в едно домакинство“, обясни прокурор Пачевски.

По думите му детето е отглеждано от майка си. Тя е полагала добри грижи за него с помощта на дядото, който ги е издържал. Семейството е живяло при добри битови условия. По случая предстоят различни експертизи като една от тях ще е за психичното състояние на майката.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОССТИ В