Извънредна новина за Данчо Релето от свирепата банда за отвличания „Наглите“

Даниел Димитров по прякор Данчо Релето от групата за отвличания – „Наглите” е освободен предсрочно от затвора още преди Коледа, съобщава Нова телевизия, позовавайки се на информация от Софийския градски съд.

Димитров излиза на свобода почти две години по-рано. Мотивът – поправил се е. Той изтърпяваше присъда от 18 години затвор.

С това решение на съда половината банда за отвличания вече е на свобода.

През 2020 година от затвора предсрочно излезе Ивайло Евтимов-Йожи. Сега зад решетките остават Прокопий Прокопиев-Културиста и Любомир Методиев-Любо Гребеца. „Наглите” бяха осъдени за 11 отвличания и 1 опит. Те бяха задържани през 2009 година.

„Аз съм благодарен, че са ме оставили жив. Защото можеше да се уплашат, нещо да стане – беля. И най-лесното е да те гръмнат и да те закопаят, както другите са ги закопали. За какво е смисълът на живота!

Нашата правосъдната система е измислена по такъв начин, че … Първо прави престъпления, обирай, убивай и после ще видим какво ще стане. Нищо не ме учудва, че са ги пуснали, в затвора те са си примерни граждани”, сподели Ангел Бончев, жертва на „Наглите”.