Тошко Йорданов пак стресна парламента със зловеща тениска ВИДЕО

Сценаристът не се е отказал от чуството си да провокира и скандализира залата и депутатите от 47-то НС, видя

Не е тайна, че Филип Станев липсва на Тошко Йорданов и парламентарнатагрупа на Има такъв народ. В късите парламенти двамата се надпреварваха как да се издокарат пред колегите си и да привлекат вниманието на медиите и хората.
 

Тошко Йорданов си обръсна главата и припомни, че преди години го е направил и Слави Трифонов и ясно е заявил защо – не иска да му се натрапва чуждо мнение и няма отстъпят от позициите си. Те тогава бяха в ролята на хъшове, „копелета гадни“, както пеят в песента, но така печелили симпатиите.

„Няма да коментирам прическата си, нали сте умни всички. Мога да се шегувам много. Всички знаят кога сме се подстригвали в нашата група, може да проверите в интернет“.
 

С тези думи Тошко Йорданов върна лентата към събитията от 1998 г., когато тогавашното шоу на Слави Трифонов – „Хъшове“, беше свалено от ефира на БНТ. Дни по-късно, в знак на протест, Трифонов, Любен Дилов-син и всички сценаристи си обръснаха главите публично – на ларгото между Министерски съвет и президентството.

Те нарекоха акцията си „Хъшовете се привеждат във вид, удобен за властта“. Тогава те събраха косите си в калъфки за възглавници и опитаха да ги оставят на правителството на Иван Костов и на президента Петър Стоянов. 

Филип Станев пък наруши протокола и влезе с накъсани дънки като депутат в пленарна зала. Пред журналисти той обясни тогава, че дънките му символизират „скъсаното доверие между гражданите и политиците“, но вече ще ги носи „само в частен план и на места, където никой не може да ме види, т.е. вкъщи“.

Тошко Йорданов разкопча сакото в днешния парламентарен ден и ни показа ефектната си тениска, от която наднича култовият герой от „Междузвездни войни“ Дарт Вейдър. А още по – надолу се чете надпис „Воss“

Дарт Вейдър никога не е бил политик. Неговият интерес е насочен към военното дело. В ранния период на Империята, Дарт Вейдър командвал петстотин и първи легион. След това му подарили имперския суперразрушител „Екзекутор”. Много от офицерите в имперската йерархия смятат положението на Дарт Вейдър за привилегировано.

Твърдоглавието на героя е легендарно. Дарт  Вейдър често убива имперските офицери когато те допуснат някоя грешка или проявят некомпетентност. Той има злокобно присъствие, смразяващ подход на управление и често променящо се настроение. Всичко това кара имперските офицери да го търсят само в краен случай.

Това разбира са предположения с какво Дарт Вейдър като герой е спечелил Тошко Йорданов да му бъде почитател и да го демонстрира от трибуната в парламента.
Ще разберем какво мисли съвсем скоро председателят на комисията по култура и медии в 47-то НС.