Светльо Витков: Каква е офертата за пенсионерите и защо ИТН не иска сертификат, след като Слави…

Ние сме много различни. Едните искат сертификат, а другите не. Ситуацията продължава да е патова. Ковидът не е българско изорбетение, дойде от някъде и другите не могат да се справят.

Това заяви Ники Кънчев в „Пресечна точка“ по Нова тв. 

„Този вирус налага едни сериозни ограничения в целия ни живот. Ние дори не отговорихме дума само за политика. Светльо не е имал концерт на закрито от две години. Ще е трудно. Който иска да се ваксинира, да се ваксинира, който не иска, нека да вярва в други неща“, допълни той.  

„Аз се чудя защо ИТН не искат сертификат. Слави Трифонов си стои вкъщи. Асен Василев каза вчера, че се интересува повече къде отиват парите в държавата и спомена, че има излишък милиард и половина, с които ще подпомогнат бизнеса и вече 400 млн. са дадени.

Те кога дойдоха на власт, кога ги дадоха? Тези политици просто искат да изкарат политически дивидент. Зелен сертификат има в цяла Европа. Русия има, тази, която харесва Костадин Костадинов, който е патриот русофил, което аз не разбирам“, каза Светльо Витков, който също гостува в предаването.  

„Целият свят не знае какво да прави с тази пандемия. Ваксините имат 2 години живот и е нормално хората да се страхуват. Оценявам, че хората в България са скептично настроение, защото приемайки веднага всички мерки, утре ще кажат задължителна ваксинация. Жените знаят какво става като кажеш веднага „да“, пошегува се Витков. 

Според него локдаунът създава демони и не е решение. 

„Колко дават на пенсионерите? 74 лв. За втора игла – нищо. Е, каква е офертата“, пита той.