Aстрологът на Холивуд зарадва цяла България с прогноза за 2022 г

Aстрологът Гал Сасон е роден в Израел, израства в академично семейство в Хайфа. Баба му е еврейка, родена във Варна, той смята връзката със страната ни за особено важна. 

Гал завършва психология, но при каране на сърф в Мексико взема решението да се занимава с астрология и кабала. Преподава в Юдаисткия университет в Лос Анджелис.

Редица холивудски знаменитости го определят като свой духовен гуру, за такъв го смятат и над 3 млн. други последователи по цял свят

Има котка на име Банга. България е първата страна, която посети след локдауна, за да представи книгата си „Жертва в името на любовта. Астрологична прогноза 2022“, издание на „Кибеа“.

Сасон даде интервю за „Телеграф“, в което обяви, че 2022 г. е годината на България.
 

– Мистър Сасон, последните две години бяха тежки за света. Ще има ли подобрение през 2022 г.?

– Да, наистина изминалите две години бяха твърде тежки и сложни. Още в книгата ми за 2020 г., говорех за кръга между Сатурн и Плутон, както и за неговото въздействие години напред. И там бях написал, че предишни пъти, когато той се е случвал, са действали подобни енергии и са ставали световни рецесии.

Също е като при пандемията от СПИН през 1982 – 1983 г., която в известен смисъл е подобна на тази със сегашния ковид. Двата вируса, които предизвикаха тези пандемии, са доста сходни.

И в двата случая имаме сходен тип вируси, които по някакъв начин са свързани. И като говорим, че ваксините срещу ковид бяха толкова бързо разработени, то е защото преди това толкова много хора загинаха от ХИВ през 80-те, защото тези ваксини се разработват оттогава. И в двата случая имаме сходен тип вируси. Сега сме в подобна ситуация.

– Това как се отнася към астрологията?

– Всичко в астрологията е цикъл, връзки, които се повтарят през определени периоди. Не говорим за предсказания на магове и за налучкване какво ще се случи в бъдещето.

То не е предмет на астрологията. Астрологията се фокусира върху това какво се е случило в миналото, какво е било при подобни цикли, за да разберем какви енергии са действали в сравними ситуации. Не говорим за магьосничество, а за знание. За разбиране на цикли, които са подобни, и знаем накъде да гледаме и какво можем да очакваме от тях.

За по-добро разбиране на това какво и как се случва. Това е енергията зад последните години, а тя в случая с ковид се определя от свободната воля. И в случая с ковид при свободната воля става въпрос за ваксинациите, за научаване на уроците от грешките, които са допуснати в миналото. Сега знаем причината защо имаме ковид – заради прекрачването на връзката между човек и животно, като има много теории за това как се е появил на пазарите с животни в Китай.

– Какво казва астрологията по въпроса?

– Интересно е, че Уран – планетата на науката и пробуждането, навлиза в Телец веднъж на 84 г. И Уран ни свързва с майката природа. Така идват вирусите от животните, защото ние унищожаваме Земята.

И това, което ни учат учените, е, че ако не поемем отговорност към нашата връзка със Земята, то това ще е само началото. Тогава по-добре ще е да свикнем с маските. От горе ни се дава урок и ние трябва да научим този урок да се отнасяме по различен начин към Земята.

– Каква е вашата прогноза за България през 2022 г.?

– Зная, че тук, в България, много хора се интересуват и използват астрология. Астрологията обяснява много неща, които са се случили с България още от времето, когато е създадена, после могъществото на българската империя, завладяването от Османската империя, освобождението, след това и комунизма.

Според мнозина астролози България е зодия Телец и това обяснява много неща от нейната история. Уран, планетата на знанието, но и на непредвидимата и луда енергия, се премества в Телец, в знака на България. И можем да кажем, че Уран се завръща за пръв път от 84 години. Така че тук можем да сравняваме неща, които са ставали през 1930-те и 1940-те години. Сега Уран е в дома на семейството на България. Това обяснява защо през 2021 г., когато Уран се завърна в Телец, имахте три пъти избори за парламент.

Защото Уран беше настроен революционно, той имаше непредсказуеми енергии. И той се премести и застана върху Слънцето на България – а Слънцето в случая е инициативността, лидерството. Тази непредвидима енергия се движеше нагоре-надолу.

– А през 2022?

– В същото време през 2022 г. ще се случаят някои много важни неща за България. Като зодия Телец тази година е изключително силна за страната и хората й, защото Северният възел – Драконът, влезе в края на декември в Дома на семейството на България.

Той е в знака на Телец за пръв път от края на 2002, от 2003-2004 г., с които години сега можем да сравняваме енергиите, а също и с 1965-1966 г. Северният възел обикновено представлява добра енергия, късмет, просперитет, позитивизъм. Особено за дома, за семейството. Това са много добри и позитивни енергии.

Също Юпитер, която е добра планета, се премества върху Хирон, което означава изцеление – всякакво, но най-вече физическо изцеление. Още сега, от януари. Юпитер се премества и в Дома на парите на България и той е много доминантен през 2022 г., което носи много позитивни и добри енергии например за икономиката. А това е добра карма за българите в личен план, но и генерално за страната.

– „Жертва в името на любовта“ – защо така нарекохте книгата си с прогнози за 2022 г.?

– Защото 2022 в нумерологията се свежда до 6, а това е числото на разума, на съзнанието, на ума, мисълта и духа. В Дървото на живота се свързва с духа на красотата и със сърцето. 2022 още се свързва с чакрата на сърцето, защото във ведическите традиции това е анахата, както се нарича чакрата на сърцето.

В кабала пак е 6 и е свързано със сърцето. Защото 2022 в нумерологията като сбор е 6, а това е сърцето – Христовото съзнание. А какво е Христос? – Това е жертва за свързване. Така че всички ние ще имаме някаква жертва, за да можем да се свържем помежду си, трябва да правим компромис. Тогава сърцето ще се отвори. „Жертва в името на любовта“ – когато си сам, можеш да решиш, че ще правиш каквото си искаш.

Но когато си с друг, трябва да решите заедно какво да правите. Ние не сме сами и трябва да жертваме нещо, за да бъдем заедно. Ние отваряме сърцето си, за да постигнем любов, да постигнем връзка.

– Българската корица на вашата книга за 2022 г. е много любопитна. Има ли някакво скрито послание в нея и какво изобразява?

– Основно тя изобразява астролабия. Това е древен инструмент за измерването на ъгли и определянето на положенията на небесните тела. Това е инструмент, който е изобретен да дава възможност за по-добро разбиране на небесните явления, но са го използвали и за навигация. Най-вече за навигация в морето.

На това изображение на астролабия на корицата на книгата ми много добре се виждат различни астрологични съзвездия – Телец, Овен, Риби и др., което носи и още един вид символизъм.

– 2022 по китайския календар е годината на Водния Тигър, трябва ли да се плашим от това?

– Не смятам, че трябва да се плашим от това, което става. Все едно да се страхуваме от снега през зимата, защото той е великолепен, особено по Коледа и празниците. Не трябва да се плашим от циклите в астрологията, а да се научим да ги управляваме, да се поучим от грешките си. Тигърът е комбинация от стихиите на Водата и Огъня.

Това, което всички трябва да се научим през настъпващата на 1 февруари източна година, е да бъдем като тигър във вода. Тигърът в случая символизира котките, които повечето пъти не обичат водата, макар самото животно да я обожава. Но тук говорим за символи – той е и комбинация от Огън и Вода. Напомня за Лъв, за стихията на Огъня.

Това се свързва и със сърцето. А Юпитер – планетата на позитивността и благословията – ще отиде в Риби, което е Воден знак, както и в Овен, което е Огнен знак. Ако комбинираме китайския и европейския хороскоп, получаваме, че тази година е като лов на нещо ново в живота, което е много позитивно. В някои моменти може да се получи и лошо, но като цяло е позитивна енергия. Водният Тигър, какъвто имахме за последен път преди 60 години, през 1962, всъщност е много добро нещо.

– 2022 – има натрупване на цифрата 2, какво вещаят числата за годината?

– Две е висшата жрица в Таро картите – най-високата цифра за духовната женственост. Тази цифра, която вижда Бог в най-чист вариант. Това е най-близката цифра до 1, до божественото, която не е божествена, а огледало. Това е числото на съмнението, на взаимоотношенията. Това е годината на любовта.

– През 2021 година имаше 6 затъмнения, а догодина ще има само 4 – това по-добре ли е?

– Отново ще кажа, че астрологията не е за доброто или за лошото. През 2021 г. имаше толкова много затъмнения, защото те не бяха пълни. През 2022 г. имаме 4 затъмнения – на 30 април, 15-16 май, 25 октомври и 7-8 ноември. Тези затъмнения ускоряват процесите. Фокусират нещата върху Аз срещу останалите. Т.е „моите пари“ и „нашите пари“ в партньорството.

Това е време на дуализъм, ускоряване на чувствата и най-вече на сексуалността. Тъй като тези затъмнения стават в Телец, а и Северният възел е в Телец, те се фокусират върху финансите, талантите, работата върху себе си. В същото време противоположният Южен възел е в Скорпион, това носи твърде много Скорпионска енергия.

Това в случая означава, че трябва да се стараем да не сме отмъстителни, да не ревнуваме, да се отпуснем, да намалим стреса, да се фокусираме по-малко върху сексуалните си желания и повече върху чувствеността си като хора. Да обръщаме внимание на талантите и способностите на другите, а не само на себе си.

– В последно време политици много говорят, че може да има война между Русия и НАТО през 2022 г. Вие какво смятате?

– Не мисля, че ще има на всяка цена война между Русия и НАТО. По-скоро има манипулации. Най-малкото една такава война не би била добре за бизнеса в Русия като цяло. Но в момента се преместваме от ерата на Риби към ерата на Водолей. В книгата ми за 2021 говорех за важността да внимаваме с напреженията, които създава петицата – числото на годината, което дава предпоставки за конфликти по света в следващите 12 години. Това обяснява и политическия бойкот от Америка и други страни на олимпиадата в Пекин. Това е тази енергия, която създава напрежение между Китай и Америка, между НАТО и Русия.

Но както вече казах, през 2022 г. има елемент на саможертва. А и Водният Тигър се фокусира повече върху личното ниво, върху живота. Имаме връзка и със сърцето. Затова лидерите по света ще бъдат повече загрижени за живота, за съзидателността, за здравето. Затова мисля, че през 2022 г. ще имаме отново подобна връзка. Има връзка със здравето през септември и октомври, когато има предпоставки ситуацията отново да стане по-сложна, но аз съм настроен позитивно.

И като финал: желая на всички щастие, креативност и здраве!