Проф. Витанов: Още утре ще видите на какво е способен Омикрон, може и да има локдаун!

„Моята система засече омикрон още около Коледа. Към последната седмица на януари, вече ще сме под влиянието на този щам. Още утре ще видите на какво е способен.“. Това коментира в ефира на бТВ матемтикът проф.

Витанов.

„Този вариант е много заразен и трябва да се внимава. Може да се разболеят лекари в бърза помощ, медицински сестри. Ако се скофти нещо там, може и да има локдаун.“, казва той.

„По предварителни изчисления , базирани на чужди статистики, казвам вероятността да достигнем 10 000 заразени на ден никак не е малка.“, смята математикът.

„Февруари ще  е месеца на Омикрона, защото през януари още ще се борят с Делта.“, категоричен е той.

„Говорят, че имам раздвоение на личността, но аз ви казвам, че трябва да се пазите. Нека на Витанов му е зле и да му провалим прогнозата като си спазваме мерките.“, апелира той.

„Моят призив към моите пиленца – хейтъри е да провалят прогнозата ми. Претръпнах вече към всичко, което се пише за мен. Има заплахи, да. Отворете форумите и вижте. Аз съм специализирал в Япония – там ни учат, че всеки ще умре един ден. Учеха ни също да завлечем поне 10 врагове със себе си.“, казва Витанов.

„Проблемите ще започнат много скоро. Очаква се , че след 15 март вече вълната да е отшумяла.“, заключи той.