Васил Найденов хвърли неволно „бомба“ в ефира на Нова за Борисов

Кадър Нова тв, Булфото

Напълно невинно и неволно Кралят на българската естрада Васил Найденов хвърли „бомба“ в ефира на Нова тв.

„Партито беше в много тесен кръг. Борисов дойде и се представи. Беше добронамерен“, разкри иконата на българската музика

„Пял съм на партита на всички правителства.

Пял съм и на Борисов в Стара Загора. Дойде и се запозна с нас. Това е много известна фирма за пилета и той беше там. Партито беше в много тесен кръг. Бяхме с цялата група да пеем. Борисов дойде и се представи. Беше добронамерен…“

Невинният разказ е на Васил Найденов – една от иконите на българската музикална сцена. Разказвайки за кариерата си пред Нова телевизия обаче Найденов потвърди неволно един сюжет, разиграл се съвсем неотдавна – разкритията на земеделеца Светослав Илчовски, който пред Комисията по ревизията в 46-тото Народно събрание разказа за частни партита с участието на Бойко Борисов и близостта на бившия вече премиер с Иван Ангелов “Пилето” – собственикът на фирма “Градус”.

ФрогНюз припомня, че на едно от заседанията на парламентарната комисия с появи мистериозния Илчовски, който заговори за огромна корупция от страна на бившия премиер, регионалната министърка от правителството на ГЕРБ Петя Аврамова и Иван Ангелов.

Пред депутатите в парламентарната комисия той заяви, че Ангелов е манипулирал дейността на компанията преди да излезе на борсата през 2018 г. Илчовски разказа и за схеми за изнудване, посочи, че Петя Аврамова му е наредила да спре да купува земя. Обяви, че собственикът на фирма “Градус” платил 5 хил. лева на плеймейтка за да “обслужи” Борисов и загатна, че тъкмо това е Мата Хари. Ангелов отрече да е плащал.

Светослав Илчовски направи и изявления за плащани от него подкупи от близо 1 млн. лв., за фиктивни сделки за 60-70 млн. лв., за рекет над фермери с цените за напояване, за видео с изтезания над известен бизнесмен в затвора.

Прокуратурата започна проверка на казаното от Илчовски. Разпитан бе и Иван Ангелов. Случаят е взет и от Европейската прокуратура. Какво се случва – не е ясно.