Доц. Кунчев хвърли бомба с разкрития за семейството си и личния живот, проговори за заплахи към… ВИДЕО

Държавният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев гостува в NOVA заедно със сина си д-р Тодор Кунчев, който е невролог, и за пръв път разказа много лични неща за своето семейство и живот. Старши обясни, че не му е оказвал натиск в избора му в каква посока да поеме наследника му, който сам е избрал да работи в сферата, в която баща му е един от най-добрите. 

„Годината я започнахме на висок старт.

Омикрон вече е и в България, основно в София. Пробите, които излязоха потвърдени, са отпреди Коледа. Вероятно и ски курортите ни ще станат център на разпростанението му, но не виждам нещо драматично“, обясни доц. Ангел Кунчев.

„Лесно се предава новият вариант, но все пак не е по-тежък от останалите варианти на вируса. Вероятно дори протичането му е по-леко, тъй като хората с установени проби, нямат нужда от хоспитализация. До голяма степен обаче Омикрон заобиколи ваксинационната защита“, каза още той. 

„Колкото повече ваксини има човек – толкова по-малък е шанса да попадне в болницата“, подчерта Ангел Кунчев.

„Медицината ми беше много интересна, четох, учих се“, обясни Кунчев-младши.

„Много работи. С приятелката си почти нямат време да се виждат. Много голяма е ангажираността му в работата“, каза доц. Ангел Кунчев за наследника си.

„Винаги съм се обръщал към татко за помощ. Винаги ми дава качествени съвети“, добави Тодор Кунчев.
 

„Със сестра му се справят сами. Сестра му се занимава с обработка на данни, пиари, не е в нашата сфера. Тя се дразни на това, което върви в общественото пространство за мен. Чете, следи всичко и понякога се дразни“, разказа Кунчев-старши.

„Това, което ни липсва, са пътуванията. Декември 2020 година ходихме в Рим. За три дни бяхме тогава, приятен спомен“, каза Кунчев-старши. 

„Много искахме да отидем на едно пътуване по река Нил, дори бях платил част от сумата, но пропадна заради коронавируса и многото работа, която ни създава“, обясни още доцентът.
 

А синът му разказа, че още не е прекарал К-19 за разлика от баща си. „Постоянно съм сред заразени, дори повечето ми колеги го изкараха, но аз още не съм. Януари миналата година се ваксинирах“, каза Кунчев-младши.

Баща му разкри плановете си за бъдещето, когато вече ще е пенсионер – „Коктейли, плажове. Не е задължително да е в Египет, може и в Синеморец.“

Кунчев-старши обясни и за заплахите, които получава ежедневно от противниците на коронавируса.  

„Ежедневно съм заплашван, само от снощи имам две съобщения. Всеки ден получавам заплахи. Не мислех, че има толкова злобни хора. Но ние, българите, имаме недобри черти като нация. Хората, които ми изпращат благодарности, са много повече от тези, които ме заплашват. Не ми пука от заплахите, игнорирам ги“, добави доц. Ангел Кунчев.