Срив на долара, ядрена бомба и още 3 глобални катастрофи в прогнозата на Нострадамус за 2022 г

Френският алхимик, фармацевт и магьосник Мишел Нострадамус е написал 6338 пророчества през живота си, много от които вече са се сбъднали.

Тълкувателите непрекъснато дешифрират нещо ново в тях. Прогнозите на Нострадамус обхващат времето до 3797 г. А наскоро беше разтълкувана и  прогнозата за следващата година.

Според нея, през 2022 година ни очакват финансови, политически и климатични проблеми, уточнява „Труд“.

Срив на долара

Предполага се, че инфлацията в САЩ ще излезе извън контрол, така че американската валута ще падне рязко. Но среброто и биткойните ще бъдат ресурсите, в които си струва да се инвестира.

Яростен ураган

В предсказанието на Нострадамус се казва, че следващата година Франция ще бъде разтърсена от безпрецедентен ураган. Природните стихии ще бъдат често срещано явление по целия свят. Освен ураганите, алхимикът предрича глад в много региони на планетата.

Изкуственият интелект атакува

Това пророчество е подобно на онова, за което се разказва във филма „Матрицата“. За пръв път компютърът ще придобият самосъзнание. В крайна сметка машините, които са получили интелект, ще започнат да възприемат своите създатели като по-долни и непълноценни и ще искат да ги унищожат.

Дъжд от астероиди

Не бихме искали да вярваме в това пророчество, но алхимикът прогнозира, че през 2022 г. планетата може да бъде атакувана от астероиден дъжд, пише руският вестник „Факти“. Един от тях ще падне в океана, което ще предизвика гигантско разрушително цунами, унищожаващо всичко по пътя си.

Ядрена бомба

В пророчеството на Нострадамус също се казва, че следващата година една от страните може да взриви мощна ядрена бомба. Освен че ще има човешки жертви, това ще промени климата на Земята и нейното положение спрямо оста. Така че би било по-добре собствениците на тази бомба първо да помислят, преди да натискат червения бутон.