Ето къде ще живее Кирил Петков и как ще го пазят!

Снимка Булфото

Министър-председателят е отказал да се премести за живее в Бояна. 

НСО охранява 24 часа премиера Кирил Петков пред входа на дома му, както и пред кооперацията, в която живее. На разположение на министър-председателя са и джип и лимузина със шофьори от службата, както и един резервен екип от петима от НСО.

Денонощната охрана на министър-председателя е от 10 човека, като единият екип е резервен.

За него се издирва квартира в близост до дома на министър-председателя, за да се спазят правилата на службата. Резервният екип е в готовност във всеки момент да тръгне с премиера.

Бивши служители на НСО обясниха пред “Труд”, че охраната на Петков ще е доста по-скъпа заради отказа му да се премести във вилата на “Секвоя” в Бояна, където са осигурени всички условия за охраната.

Друг проблем е желанието на министър-председателя да ходи пеша, където освен двете коли на НСО, които го следват, около него са и поне трима гардове, които вървят пеша.

За разлика от другите ВИП персони, които по закон се охраняват, президент, премиер и председател на НС нямат право да се откажат от услугите на НСО. Единственият начин това да се случи е чрез промяна на закона за службата, dnes.bg.