Официално: На новогодишната нощ в София ще се случи нещо безпрецедентно!

За отбелязване на идващата 2022 г. Столична община организира светлинно шоу, вместо традиционната заря. То ще се проведе пред сградата на БНБ от 19 часа. 

„Съобразили сме се както с противоепидемичните мерки, така и с кампанията за ограничаване на ползването на фойерверки на „Четири лапи“, която подкрепяме от самото й начало“, обясни кметът Йорданка Фандъкова.

„Затова и София в момента подготвя наредба за регламентиране на използването на фойерверки. Очаквам тя да бъде приета от общинския съвет в началото на следващата година, като до момента има одобрението на съветници от всички политически сили.  

С нашата инициатива призоваваме и гражданите да не използват или поне да ограничат използването на фойерверки в тези празнични дни. Знаем, че проблемът не е само в полунощ на 31-и, а в дните преди и след новогодишната нощ“, добави кметът на София.

„Силният шум от гърмежите се отразява негативно както на бебетата и децата с увреждания, така и на животните. 

Не на последно място, това е един от факторите, които в пъти увеличават замърсяването на въздуха, особено при неблагоприятни метеорологични условия – липса на вятър и ниски температури, когато фините прахови частици не могат да се разсеят и остават с часове във въздуха, който дишаме“, написа още Фандъкова във „Фейсбук“.
 

 

За отбелязване на идващата 2022 г. Столична община организира светлинно шоу, което ще се проведе пред сградата на БНБ…

Публикувахте от Йорданка Фандъкова – Yordanka Fandakova в Сряда, 29 декември 2021 г.