Чудо се случи с оперираната Сашка Васева навръх Коледа (Снимки):

Най-магичното време на годината, коледните празници, зарадваха милиони семейства по света. Истинско коледно чудо обаче се случи в дома на Сашка Васева , която, както знаем, в момента се възстановява в Германия след тежка операция за отстраняване на тумор в мозъка.

Примата на поп фолка буквално се бореше за живота си в Германия, а вече състоянието й е стабилизирано от лекарите, съобщава съпругът на Сашка – Христо Бакърджиев .

Христо Бакърджиев

„Случи се коледното чудо.

Животът висеше на тънка копринена нишка, но препятствието е прескочено. Мисля, че нещата се подобряват“, сподели пред bTV от Германия Бакърджиев.

Мария Цънцарова интервю

„Сашка е в движение, храни се самостоятелно – нещо, което в първите дни след операцията беше невъзможно. А как съм аз? Човек в такива моменти не се замисля и не може да каже, че са били трудни дните, защото се мобилизира и мисълта му е само там. Има реакция на организма, която може би е защитна и не усеща в момента всичката си сила, която се опитва да даде. Не усеща умори и задръжки“, добави още той.

От думите на Бакърджиев стана ясно още, че Сашка Васева продължава да е в болница, откъдето се очаква да бъде изписана следващата седмица. В месеците след това обаче, й предстой допълнително лечение и рехабилитация, преди да мисли за завръщане в родината.

„Поне няколко месеца ще бъде проведено допълнително лечение, после и рехабилитация. Тя е под непрекъснат контрол от специалисти, състоянието й се следи. Очакваме на другата Коледа пак да се случи чудо… тя да е в много добро състояние и кондиция“.