Скандално разкритие: Шефът на КТ „Подкрепа“ научил, че управляващите вече имат план как да ни вземат парите от увеличението на пенсиите

Шефът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов коментира темата с увеличението на пенсиите – един от крайъгълните камъни в програмата на новото правителство. 

Въпросното увеличение обаче следва да се случва по ясен принцип и с ясни правила, подчерта синдикалният лидер.

„Доходът горе-долу ще бъде толкова, колкото и преди, само че ще влиза в размера на пенсията. Ще остане с малко увеличение.

Увеличението на пенсиите е хубава работа, но то трябва да се прави малко по-разумно. Видяхте къде отиват максималните пенсии.

Това не би трябвало да е проблем, но има фиксация у нас. Много неща не бива да се правят на парче, а с разум“, каза пред bTV Манолов.

„Където преизчислението приеме по-нисък резултат, ще се приеме по-висок. Още никой не може да каже колко човека ще са под линията на бедност. Но аз съм научен, че тези, които увеличават, имат вече план как ни ги вземат за други неща“, продължи синдикалният лидер.

„Отиваме към това, което може да се случи през енергоносителите – никой няма точни изчисления“, алармира Манолов. 

„Преди виждате със 100 лева с какво сте си тръгнали от магазина, виждате и сега. Основните храни поскъпват без съмнение. Притеснява ме, че инфлацията ще изяде това увеличение“, каза още той.

„Мораториумът е грешка и той не се отнася за битовите потребители, които плащат ток на регулиран пазар все още. Той влияе върху състоянието на енергийната система и е обществена тайна, че той е в интерес на тези, които произвеждат енергия от възобновяеми енергийни източници и държавата им доплаща, иначе нямаше да им доплаща и това е в техен интерес.

Не е сигурно как ще се възстановяваме от това, но ние знаем , че от тези цени страдат училища, детски градини, водоснабдителни предприятия и т.н. Това може да се коригира с неголяма промяна в закона, остава да видим дали ще се случи. Ние не знаем какво означава енергийно бедни хора в България“, добави Димитър Манолов.