Шокираща новина за изрода, потресъл цяла България със зверството си часове преди Бъдни вечер ВИДЕО

На излизане от районното управление в Пазарджик 52-годишният мъж, който прегази легнало куче на пътно платно в навечерието на Бъдни вечер, бе причакан от журналисти, за да разкаже за деянието. Въпреки че първоначално отказа да даде подробности, стана ясно, че той е разпитан от прокурор и е с повдигнато обвинение.

Шофьорът на джипа казва, че знае за кучето Роска и че семейство полага грижи за него. Често минава оттам.

Но когато е шофирал не го видял, че лежи на пътя. По неговите думи спрелите превозни средства, ударен автомобил, който си стои на улицата, попречили да бъде по-концентриран в шофирането.

„Съжалявам много за постъпката си. Прокурорът е наясно с всичко. Някои хора си направиха пиар с това. Същите, които са оставили кучето болно да лежи на улицата, вместо да го приберат за лечение. Не съм блъснал кучето умишлено. Просто не го видях. Имаше и кашони там. Вижте на клипа“ – описва случилото се мъжът.

52-годишният Николай Делииванов пътувал към свои имот, където отглеждал неговите кучета, за да ги нахрани. Има и кутрета на 30 дни, които са му важни. На няколко пъти мъжът обясни, че не е прегазил Роска нарочно и че обича животните.


След инцидента с кучето мъжът бил в шок и попитал съсед „какво е това куче“, казали му, че е бездомно. Така извършителят на деянието описа случилото се, като видял агонията на Роска. Уплашил се да не го ухапе, затова не предприел помощ.След инцидента с кучето Роска жители на селото се събраха, за да настояват за адекватни мерки от страна на полицията и разследващите.

Според Наказателния кодекс, член 325б (Нов – ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.07.2011 г.), който прояви жестокост към гръбначно животно, му причини противозаконно смърт, тежко или трайно увреждане, се наказва с лишаване от свобода до три години и с глоба от хиляда до пет хиляди лева.