Горещи разкрития за Бабичката, окошарен за задигнатия джип на Плевнелиеви, подозират го в…

Поне за още пет обира на луксозни автомобили се подозира Илиан Димитров-Бабичката, който бе арестуван за кражбата на джипа БМВ на Деси Банова, съпруга на президента Росен Плевнелиев (2012-2017). Това разкриха запознати с разследването, цитирани от „Труд“.

Бабичката и аверите му Македонеца и Фаската били специализирани в задигането на скъпи возила, предимно БМВ.

В неделя Софийският районен съд остави в ареста обвиняемия за помагач Бабичката.

Въпреки че той представи пред магистратите документ от ТЕЛК, че е с 75 процента инвалидност, те не се поколебаха и го пратиха в килия. Мотивите на съда са, че има обосновано предположение за извършване на престъплението, както и че на свобода Димитров може да извърши друго престъпление. В съдебната зала стана ясно, че Димитров преди 2 г. е излязъл от затвора, където е изтърпял присъда от 1 г. за подобно престъпление. Срещу него имало и няколко висящи дела.

Луксозният джип БМВ на Деси Банова, който й бил подарък от Плевнелиев, бе задигнат преди дни от паркинга на столичен мол. Жената парирала колата си и тръгнала да пазарува, когато в нея силно се блъснал мъж с голяма раница. Банова се усъмнила и го проследила с поглед.

Извънредно: Ето кои са бандитите, откраднали джипа на Плевнелиеви! Има задържан

Тогава видяла джипът й да потегля. Разследването показало, че в раницата на непознатия тип имало специален усилвател, който прихванал сигнала от ключа за колата на Банова и го предал на авера му, който чакал до джипа. Така той бил отключен и подкаран.

Според експерти цената на подобна джаджа стига до 20 000 евро на черния пазар. При обиски на адреса на Бабичката били намерени ключове за коли, телефони, таблет, флаш памет, компютър за автомобил, както и „Ауди“, обявено за издирване. При други претърсвания бил открит тайник, скрит зад плочки в баня, където имало флашка.

Столичните полицаи продължават да издирват останалите двама заподозрени Македонеца и Фаската. Засега не е ясно и местонахождението на джипа на Банова. Предполага се обаче, че той вече може и да е изкаран зад граница.