Цял живот носите погрешното яке и после се чудите защо изглеждате като бухта

Когато си купих първото пухено яке ми се струваше перфектно точно до момента, в който излязох от магазина. Оказа се, че в пухенката под коляното е много топло, но не мога да се движа спокойно с нея, а и в него изглеждах като наденица в тесто. Днес искам да ви кажа кое пухено яке да изберете в съответствие с вида на фигурата по съвет на стилистите.

 

кое пухено яке да изберете

КОЕ ПУХЕНО ЯКЕ ДА ИЗБЕРЕТЕ

Късо пухено яке

Грехота е момичетата с фигура пясъчен часовник да крият тънката си талия зад оверсайз дрехи.

 Късите пухени якета им пасват идеално. А също и на всички, с изключение на видовете фигури: „круша“ и „ябълка“. Особеността на съкратените пухени якета е, че визуално утежняват горната част на тялото. Стилистите препоръчват да носите къси пухени якета с широки панталони и плътни обувки. Желателно е, разбира се, с боди, защото тези места трябва да са топли.

 

 

 

 

 

 

Подплатено, удължено пухено яке

Надутата връхна дреха е идеална за тези с крушовидна фигура. Подплатеното пухено яке компенсира дисбаланса в горната част на тялото и тогава силуетът ще изглежда хармонично. Дължината на долното яке трябва да е малко под бедрата. Тези пухени якета могат да се носят както с високи, така и с ниски обувки. Няма да е излишно да обозначите талията с помощта на връзки или колан върху пухеното яке.

Момичетата с фигура „ябълка“ също трябва да се спрат на удължено пухено яке. Разликата е, че за тях пухено яке трябва да бъде избрано в стил оверсайз. Тази опция ще скрие излишните обеми и визуално ще разтегне силуета. А моделите с колан и ненужни детайли в изображението е най-добре да се избягват.

 

Пухено яке до коленете

Тези собственици на фигурата „правоъгълник“, които искат да бъдат изискани и женствени дори при силна слана, ще паснат на право свободно пухено яке с колан до коленете. Коланът визуално ще подчертае талията и ще разтегне силуета. Такива връхни дрехи трябва да се комбинират с ботуши над коляното. Голяма качулка няма да е излишна, която компенсира липсата на шапка.

 

Дълго пухено яке

Пухените якета с колан са дълги, а още по-добре – с пола, която ще победи фигурата „обърнат триъгълник“, изглеждат най-добре на стройни момичета с широки рамене. Не само обувките с токчета се съчетават добре с такива дрехи. Можете спокойно да изберете обувки с широки, стабилни подметки и дори трекинг обувки.

Пухените якета, дори и най-топлите, понякога се оказват просто напомпана чанта с пух, а при -20 градуса може да се окаже, че пухчето не е достатъчно топло. Тук ще трябва да закупите термо бельо или да изберете друго връхно облекло.

Ако обичате комфорта и свободата на движение точно като мен, тогава разгледайте по-отблизо ски якетата. При сравнително равна цена едно ски яке може да бъде много по-топло и по-удобно. Факт е, че за такива якета се използва специален пълнител, а също така почти винаги са водоустойчиви. Какви зимни дрехи обичате да носите?