Мед с лимон и джинджифил – казват, че е естествен антибиотик, но за ТЕЗИ хора е изключително вредно:

Една от най-възхваляваните природни комбинации за здраве включва трите съставки: мед, лимон и джинджифил . Тя е помогнала на много хора да стоят настрана от сезонните неразположения и вирусите, но дали е полезна за всички? Диетологът Андрей Бобровски споделя в интервю за „Народни новости“, че въпросната комбинация може да бъде и опасна, особено за някои хора, пише електронното издание nation-news.ru.

мед лимон и джинджифил

Джинджифилът, медът и лимонът се считат за най-здравословните храни през зимата.

Те съдържат големи количества витамини и хранителни вещества, които активират имунната система.

„Но прекомерната консумация на мед може да доведе до влошаване на здравословното състояние и някои оплаквания  като слабост, сънливост и наддаване на тегло“, казва диетологът Андрей Бобровски.

Той посочи три категории пациенти , които не е добре да се лекуват с мед, лимон и джинджифил.

медена пита

„Медът е опасен най-вече за хората с наднормено тегло, заболявания на храносмилателната система, нарушен въглехидратен метаболизъм. Прекомерният прием на прости въглехидрати също е опасен и може да доведе до наднормено тегло, слабост, сънливост и кариес. Медът е особено опасен за хора с преддиабет“, допълва още експертът.

лимони

Прекомерната консумация на лимон може да доведе до куп здравословни проблеми, тъй като киселината в този плод дразни лигавицата на стомашно-чревния тракт. „През годините на практиката ми съм имал случай на хора, които прекаляват с лимона. Ако редовно ядете лимони в големи количества, това ще доведе до дразнене на стомашно-чревния тракт. Лимонът е най-вреден за тези, които са диагностицирани с гастрит “, добавя лекарят.

джинджифил

Друг полезен продукт е джинджифилът. Той кара храносмилателната система да работи по-активно, но понякога може да доведе и до проблеми с органите на стомашно-чревния тракт. Специалистът не го препоръчва на хората с гастрит или с други стомашно-чревни заболявания.

Важно: Статията е с информативен характер и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с лекар!