Мира Радева заплете голяма мистерия около ПП, партията на Слави и края на Борисов

„През 1990 г. елитът на нацията беше събран в парламента. Всеки ден ще има шок и ужас днес, защото има много проблеми да се решават.

Интересното на сегашната политическа ситуация е, че Кирил Петков умее да се договаря.

Това беше добро качество и при Бойко Борисов.

До лятото проблемите ще се решават с пари. След това настъпва много важен период, защото след 2 години имаме местни избори и ще има битка между ГЕРБ и новите.

Ако Борисов загуби местния вот, ще отиде в небитието като НДСВ. В същото време „Продължаваме промяната“ (ПП) нямат структури, но са силните на деня и парите са в тях.

Истинската енигма е какви са политическите амбиции на „Има такъв народ“ (ИТН). Хората помислиха, че партията на Слави Трифонов ще промени системата след референдума през 2016 година, но се оказа поредният балон“. Това заяви социологът Мира Радева пред Нова Нюз.

„Съвършено ясно е, че има един дълг към гражданите, който трябва да се изплати. От миналата година на първите протести казах, че ГЕРБ трябва да слезе от властта.

Очаквах от новите, които идваха на власт, да са подготвени, но не се оказа така. Сега сме обнадеждени и очакваме да видим какво ще направи редовният кабинет.

Безсилието, което показаха всички партньори, особено при ИТН, наля вода в мелницата на ГЕРБ и втвърди електората ѝ.

Притеснявам се, че новите имат заложени популистки предложения, които вече са капани пред тях“, каза още Радева.