Дипломат от обкръжението на Радев охули Петков: Той се оказа едно голяяямо разочарование!

„На всички, които ми честитиха новото назначение като съветник на Министъра на външните работи г-жа Теодора Генчовска, благодаря. Днес /б.р. сряда/ бях освободен от този пост“.

Това написа дипломатът и член на Стратегическия съвет на президента Румен Радев Петър Воденски в профила си във Фейсбук.

„В медиите има доста публикации по въпроса, цитират се премиерът Кирил Петков, партиецът от ИТН Тошко Йорданов и всякакви други тути-кванти, които, общо взето, твърдят, че няма да се назначават ченгета от ДС за съветници в политическия кабинет на външния министър.

Не искам отново да обяснявам на невежите за лустрации и прочие, самият аз бях лустриран и кариерата ми на дипломат бе посечена, независимо от наличието на „Решение на Конституционния съд Нр.11 от 22.11.2011 по Конст.дело Нр.8 от 2011 г.“ – можете да го намерите в Гугъл и да видите какво гласи то.“, допълва той.

„Някой все пак трябва да обясни на КирилП, че трябва да престане да нарушава Конституцията. Въобще, КирилП се оказа едно голяяямо разочарование за мен, съжалявам, че съм подвел някои от приятелите си във ФБ да гласуват за него.“, обяснява Воденски.

„Ползвам се от случая да благодаря на министър Генчовска за отношението към мен през тези няколко дни на съвместна работа. За да не я вкарвам в капан да наруши и тя Конституцията, си подадох сам молба за освобождаване от длъжност. Тръгвам си от МВнР така, както дойдох.

В крайна сметка има и едно такова нещо като „лично достойнство“. Бих работил отново за министър Генчовска, стига тя да прецени, че ѝ бих бил полезен. За КирилП, Тошковци и останалите като тях, не бих работил повече.

Вече съм свободен пенсионер и във ФБ за мен отново няма да има „свещени крави“, освен, разбира се, НОИ (Пенсионното – тях няма да критикувам, че оттам ми е пенЦията )

Честита Коледа на всички, весели празници, и Бог да ви пази!“, пише още Воденски.