Извънредно: Петков обяви големи COVID промени, свързани с ваксинацията ВИДЕО

Премиерът Кирил Петков обяви нови икономически стимули, които да насърчат ваксинацията у нас. Малко след 11 часа министър-председателят направи изявление в Министерския съвет, на което даде повече детайли. 

припомня, че преди дни . 

Петков вече невъднъж заяви, че новото правителство ще работи за увеличаване на броя на ваксираните срещу COVID-19.

припомня, че малко преди важните новини, които Петков обяви, той привика при себе си съветника си – вирусологът проф. Радка Аргирова. Двамата разговаряха на четири очи за COVID ситуацията в България.

Преди това пък проф. Аргирова предупреди, че България може да се превърне в COVID гето.

Правителството обмисля да дава по 75 лева добавка към пенсиите на всички хора, които се ваксинират„, каза днес премиерът Кирил Петков по време на разговор със своя съветник по въпросите на Covid-19 проф. Радка Аргирова.

Сумата ще се дава независимо коя доза се поставя, но ще е еднократна. Петков смята, че така може да се увеличи броят на ваксинираните с 300 хиляди.

„Целта е да защитим най-възрастните хора, които са под най-голям риск. Трябва да се знае, че не е вярно, че ваксината влияе на бремеността, има странични ефекти и т.н. 

По-страшно би било, ако България продължи да е с толкова ниско ниво на ваксинация. Ще се превърнем в COVID гето.

Ето защо днес искаме да обявим позитивен ситумъл към пенсионерите. Ще даваме 75 лева добавка към пенсиите за всеки, които се ваксинира и за всеки, които вече се е ваксинирал с три дози.

Програмата ще е отворена от началото на януари 2022 година до 30 юни 2022 година.

Надеждата ни е, че ако ваксинираме 300 хиляди от нашите съграждани, то ще намалим следващата COVID вълна“, обяви Петков.

Той поясни, че това е добровлна мярка.

„Време е да запретнем ръкави. Да направим България една нормална европейска държава, защитена от коронавируса“, каза още премиерът.

Той бе категоричен, че се направи и силна информационна кампания.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ