Проф. Кантарджиев: От COVID се затъпява бързо! Спасението е само едно!

Слушайте, Омикрона има една интересна мутация, Делта вариантът също я има и това аха, на тестовете да излезе Омикрон, ама не е. В България още няма омикрон. Това заяви в ефира на бТВ проф. Тодор Кантарджиев.

Извънредно! Омикрон нахлу в България, лаборатория съобщи за открити проби

„Новият разработен ПСР тест вече ще различава Омикрон от Делта, може би до 1 месец ще излезе и той“, каза той.

„Не е доказано, че от Омикрон по-рядко се влиза в болница. Който е болен, тече му носа и т.н. да не сяда на масата. Да си му носят ошава в стаята. Няма да се плашим, но да бъдем разумни. Който се е върнал от чужбина и има някакво неразположение – да не сяда на масата“, съветва професора.

„Правете бустери – това е защита срещу Омикрона. За съжаление стана това, което предупреждавахме. Циркулира ли сред много хора вируса, той мутира. По прилепчив и по-хроничен ще стане този вирус“, казва Кантарджиев.

„От Делта и Омикрон боледуват децата. Англичаните казват, че 14% от децата правят дълъг ковид. По 6 месеца нямат апетит и енергия“, обясни експертът.

При възрастните, карали ковид, пада IQ-то. При тези, при които е по-ниско няма да се забележи де, но се получават проблеми„, каза Кантарджиев.

„Мисля, че това, което прави новото ръководство на държавата е правилно и имат моята подкрепа. Ваксинирайте се, защото ковид чука на вратата„, апелира той.