Нов скандал в четворната коалиция заради ген. Атанас Атанасов, от ИТН му скочиха заради…

Депутатът от ИТН Иво Атанасов изрази несъгласие с кандидатурата на ген. Атанас Атанасов да оглави комисията по вътрешен ред и сигурност, пише Трибюн бг.

„Промяната в правилника позволи на председателят на Народното събрание и зам.-председателите да оглавяват комисия.

Аз нарекох това – поправката генерал Атанасов“, обяви депутатът от ИТН.

Той припомни, че длъжността зам.-председател на парламента е отговорна позиция, а с това предложение ген. Атанасов ще оглави и една от най-важните комисии. 

„Ген. Атанасов от 20 години е част от това статукво. Той беше част от Реформаторския блок, част  от правителството на Борисов и го крепеше да не падне от власт.

Представителите на неговата партия му искат оставката“, допълни още Атанасов от ИТН. Той призова ген. Атанасов да си направи отвод.

В отговор съпредседателят от ДБ заяви, че няма да го направи и допълни, че не се причислява към статуквото, защото никога не е бил от управляващите.   

Лидерът на ДПС Мустафа Карадаъй допълни, че хода на промяната е ясен и това се е видяло последните месеци и дни.

„Промяната се изразява в това да вадим скелети и да връщаме един период преди 89-та. За мен е нормално тази комисия на милицията да бъде оглавена от г-н Атанасов“, допълни още Карадайъ.

Депутатът от ИТН не пожела да гласуват отделно номинацията за председател и заяви, че като лоялен партньор от управляващата коалиция и подчерта, че е отправил молба за отвод.

„Но като не иска да се оттегли аз ще подкрепя кандидатурата“, допълни още Атанасов от ИТН.  

След гласуване предложението за Атанасов беше прието и той оглави вътрешна комисия.   

Атанасов стана член и на комисията за контрол над службите за сигурност и СРС-тата. Тя се председателства на ротационен принцип за една парламентарна сесия по реда на числеността на групите. 

Първи начело на комисията застава Калоян Икономов от ПП. Ще го смени Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС, след нея ще са Хамид Хамид от ДПС, Филип Попов от БСП, Николай Радулов от ИТН, Иван Димитров от ДБ и Николай Дренчев от „Възраждане“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ