Плевнелиев ексклузивно пред : Крадците са брутални! Могат да задигнат джип за 2 минути дори на президент пред очите на милиони хора!

Президентът (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев проговори пред за драмата с откраднатия на съпругата му джип БМВ X5 от Ринг Мол на Околовръстното шосе. Престъплението се разигра в събота посред бял ден на паркинга на търговския обект.

„Джипът все още не е намерен към този момент, в който разговаряме.

Дали сме шанс на институциите да си свършат работата, но към този момент те остават длъжници на гражданите.

Крадците са брутални. Действали са посред бял ден. Не мога да си обясня как може да бъде откраднат автомобил в светлата част на деня и то в изключително посещаван мол“, заяви пред Росен Плевнелиев.

„Моята съпруга Десислава обясни подробно за кражбата по телевизията. Целта на нейното изказване беше да се помогне превантивно, за да не се повтарят толкова нагли кражби, както стана с нейния джип. Мисля, че стана добре, че Десислава даде публичност на този случай, защото след това с нас се свърза вълна от хора, които ни разказаха, че са станали жертви на подобно безобразие“, подчерта Росен Плевнелиев пред .

Полицията продължава да работи упорито по установяването на бандитите, които са заглушили алармената система, а след това и проследяващия GPS и да се оттеглят необезпокоявано по Околовръстното шосе на София.

„Не трябва да оставаме безучастни към подобен род прояви. Крадците наистина са постъпили брутално. Това на практика означава, че никой от нас не е застрахован от посегателство.

Та те могат откраднат дори джипа на президент пред очите на милиони“, не скри възмущението си Плевнелиев. 

Предишният президент се надява, че МВР ще си свърши работата и злосторниците ще бъдат арестувани и предадени на съд.

Ивайло КРАЧУНОВ