Доц. Кунчев: В COVID война сме! Заради кръвожадните антиваксъри умират българи

„Добре съм. Жив съм. Отказах се да отговарям на крайните антиваксъри – диалог няма, няма как да бъдат убедени в нищо“, това заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Нещо, което ме стресира много – навсякъде има антиваксъри, но нашите са най-кръвожадни. Цял български град си замина – 30 хиляди българи умряха от коронавирус, а те говорят за чипове, самолети и какво ли не“, ядоса се специалистът.

„Малко са противоречиви данните, които получаваме за разпространението на Омикорн по света. Във Великобритания да речем нещата са доста драматични. Те казват „В момента не сме във вълна, а в цунами“.

Неминуемо ще си го внесем и при нас. Въпросът е да сме добре подготвени, а ние не сме“, предупреди доц. Кунчев в сутрешния блок на Нова ТВ.

Да, има известен пробив във ваксините, но тези страни, които имат ниска ваксинация, дават най-много жертви.

Това е война – ние имаме няколко основни оръжия – дезинфекция, ваксини и т.н., а вирусът пък гледа как да заобиколи имунитета.

Възможно е да има отново препълваме на болниците у нас. Точна дата когато това ще се случи не може да се каже. Това ще се случи – Омикрон ще дойде в България, въпросът е колко бързо ще му позволим да се разпространи“, поясни още доц. Кунчев.

Главният държавен здравен инспектор отново призова децата да бъдат ваксинирани.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ