Сагата след екшъна с колите на Горанов и Плевнелиева продължава: Валерия Велева хвърли нова бомба

Журналистката Валерия Велева коментира в предаването „Пресечна точка“ по NOVA скандалните случаи с Владислав Горанов и Деси Банова-Плевнелиева.

Припомняме, че джипът на жената на бившия президент на България БМВ Х5 е бил откраднат от паркинга на столичен мол.  Същевременно пък Владислав Горанов се опита да премине „Калотина“ с автомобил, обявен за издирване.

„Двата случая хем са различни, хем нещо ги свързва, а именно думата „мафия“.

Банова-Плевнелиева го спомена и идва въпросът дали не се връщаме в 90-те години и с времената на мутрите. В единия случай става дума за автокрадци, в другия – за мафия, клонираща коли“, каза журналистката.

Тя обаче разкри, че и на нея скоро й се е случила подобна случка. „Аз също съм потърпевша – моята служебна кола я откраднаха преди 2 месеца и още не е намерена. Съчувствам на Плевнелиева относно това какви стъпки й предстоят“, каза Велева.

По думите й при Влади Горанов темата е друга и има няколко въпроса, на които нямаме отговор към момента.

„Защо, след като минава границата и му е казано, че има проблем с колата и той трябва да стои в нея, все пак Горанов веднага прави обратен завой и тръгва към България? Какво става в трите часа, докато той е в България и пак се връща на границата, минавайки с 
друга кола? Какво са правили през това време МВР и граничните полицаи?“, пита журналистката.

И добавя: „Нямаме отговор на тези въпроси. Няма отговор и защо Горанов предпочита да не отговаря на съответните органи и да се върне в страната“.